Αναβάλλεται η Food Expo λόγω κορονοϊούΜετατίθεται για τις 16, 17 και 18 Μαΐου το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός, που προβάλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας, η διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO 2020», λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορονοϊου.
Η διεξαγωγή της έκθεσης ήταν προγραμματισμένη για τις 7, 8 και 9 Μαρτίου, στο Metropolitan Expo, στο χώρο του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" και κατά τη διάρκειά της θα υποδεχόταν πολλές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, οι οποίες με τη συμμετοχή τους θα προβάλλουν και θα προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ αγοραστικό κοινό, όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, αλλά και από περισσότερες από 80 χώρες από όλο τον κόσμο.
Επιπλέον,  πέντε δήμοι της Αττικής, με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται δυναμικά στον κλάδο, θα δώσουν το «παρών» στην έκθεση, ανάμεσά τους και ο δικός μας.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Δήμους Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Σαρωνικού και Σπάτων-Αρτέμιδος.

Στη διοργάνωση του 2019 οι διεθνείς επισκέπτες ήταν περισσότεροι από 3.500, ενώ οι ξένοι εκθέτες ήταν 250 από 33 διαφορετικές χώρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την επόμενη διοργάνωση, το 2020, αναμένεται να την επισκεφτούν 5.000 διεθνείς επισκέπτες από 85 χώρες και να συμμετάσχουν 300 ξένοι εκθέτες από 38 χώρες.  

Η ανακοίνωση της αναβολής της έκθεσης
«Η εμφάνιση των πρώτων διαπιστωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού (COVID-19) και στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τη ματαίωση όλων των υπαίθριων συναθροίσεων στην Ελλάδα, δημιουργεί έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες και καθιστά εξαιρετικά αβέβαιη την επιτυχή έκβαση της επερχόμενης διοργάνωσης της FOOD EXPO.
Παράλληλα, οι συνθήκες αυτές θέτουν σε πιθανό κίνδυνο την υγεία των συμμετεχόντων στην έκθεση (εκθετών, επισκεπτών, συνεργατών), αλλά και των οικογενειών τους.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη όλα τα παραπάνω και με βαθύ αίσθημα ευθύνης, η διοργανώτρια εταιρεία FORUM AE αποφάσισε να μεταθέσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής της FOOD EXPO για το τριήμερο 16-17-18 Μαΐου 2020» αναφέρεται στην ανακοίνωση με την οποία αναβάλλεται η έκθεση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια