Κορωνοϊός - Σοφία Ζαχαράκη: Μετά το Πάσχα ανοίγουν τα σχολεία, εκτός αν πουν «όχι» οι ειδικοίΓια τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για το πότε σχεδιάζεται να ανοίξουν ξανά τα σχολεία μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στην πρωινή εκπομπή του Open «Τώρα… Ό,τι Συμβαίνει» και στη Φαίη Μαυραγάνη.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός ανέφερε πως η απόφαση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά στα σχολεία στις 27 Απριλίου, ωστόσο, ακόμα αναμένονται και οι αποφάσεις των ειδικών.
«Ξέρουμε ότι αν ακολουθήσουμε την ήδη προγραμματισμένη ημερομηνία, μετά τις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή, στις 27 Απριλίου, κανονικά επιστρέφουμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τις ενημερώσεις των ειδικών έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μήνα» και ότι «κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι πιθανόν θα μπορούσε να υπάρχει και αναστολή στη λειτουργία των σχολείων πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας».
«Τίποτα όμως μέχρι τώρα, καμία ειδοποίηση δεν υπάρχει ή κάποια ένδειξη για περαιτέρω παράταση» συμπλήρωσε η υφυπουργός Παιδείας και αφού υπενθύμισε ότι μια «περαιτέρω παράταση εδόθη πριν από λίγες μέρες» τόνισε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς πάει η χώρα μας στην αντιμετώπιση του ιού και αυτό είναι το μεγάλο μέλημά για τη χώρα αυτή τη στιγμή».

Στη συνέχεια δήλωσε πως το υπουργείο Παιδείας εξετάζει «σενάρια πιθανής παράτασης της σχολικής χρονιάς, της περικοπής της ύλης, αλλά και της πιθανής μετακύλισης της ημερομηνίας των εξετάσεων» και πρόσθεσε πως «το υπουργείο θα είναι σε θέση αυτό το πράγμα να το ανακοινώσει μόλις έχουμε και εικόνα για την πιθανή παράταση της αναστολής λειτουργίας» των σχολείων, προσθέτοντας σχετικά με την ημερομηνία των εξετάσεων πως «αν όλα πάνε κατ’ ευχήν οι εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με Ιούλιο, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού».

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε πως από την Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές.
Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια