Εθελοντική αιμοδοσία στην Αρτέμιδα


Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Με στόχο να εξασφαλιστεί η επάρκεια αίματος για όσους το έχουν ανάγκη, το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και άλλοι φορείς καλούν όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας.

Πρόσφατα και η Περιφέρεια Αττικής έλαβε πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τους δήμους, για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε αίμα και η ανταπόκριση των δημάρχων ήταν θερμή.


Σε αυτό το πλαίσιο, εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο νοσοκομείο, την Τετάρτη, 1 Απριλίου, από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 μετά το μεσημέρι, στο Β΄ ΚΑΠΗ Αρτέμιδος, στην 7η στάση της λεωφόρου Βραυρώνος.
Με στόχο να εξασφαλιστεί η επάρκεια αίματος για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, απευθύνουμε κάλεσμα σε τακτικούς και νέους αιμοδότες, που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, για αιμοδοσία, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.
Πάμε στο χώρο της αιμοδοσίας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Φοράμε γάντια, μάσκα και δεν ξεχνάμε να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις.
Σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο η επίδειξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ!


Οι δήμοι συνεχίζουν τη «μάχη» της αιμοδοσίας
Στην Αττική, οι περισσότεροι δήμοι είτε την έχουν ήδη πραγματοποιήσει είτε θα την πραγματοποιήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. 
Ήδη έχουν κάνει και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, οι δήμοι Γαλατσίου (13/3 & 23/3), Νέας Ιωνίας (18/3), Καλλιθέας (18-19/3), Αγίας Παρασκευής (23-24/3), Πεντέλης (20/3), Διονύσου (9/3), Λευκόβρυσης-Πεύκης (16/3), Ηρακλείου (26/3), Αχαρνών (27/3), Αγίων Αναργύρων-Καματερού (5/3), Πετρούπολης (27-28/3), Αιγάλεω (7/3), Ζωγράφου (27/3), Ηλιούπολης (22/3), Αλίμου (20-21/3), Σαρωνικού (22/3), ενώ σήμερα (28/3) πραγματοποιούν και οι δήμοι της Νέας Σμύρνης, των Βριλησσίων και της Παλλήνης.

Και για τις αμέσως επόμενες ημέρες έχουν προγραμματίσει οι εξής δήμοι:
- Αγίας Παρασκευής για δεύτερη φορά στις 30/3 & 31/3 στο Δημαρχείο.
- Αγίου Δημητρίου στις 1/4 & 2/4 στο 3ο ΚΑΠΗ (Ολύμπου 36).
- Αμαρουσίου στις 31/3 στο Δημαρχείο.
- Γλυφάδας στις 1/4 στο παλαιό Δημαρχείο.
- Δάφνης-Υμηττού στις 1/4 & 2/4 στο πρώην Δημαρχείο.
- Ελληνικού-Αργυρούπολης στις 5/4 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.
- Ιλίου στις 2/4 & 3/4 στο Δημαρχείο.
- Καισαριανής στις 29/3 στο Δημαρχείο.
- Κηφισιάς στις 31/3 στο Κ.Ε.Μ.Μ.Ε.
- Λαυρεωτικής στις 29/4 στο ΚΑΠΗ Κερατέας.
- Μαραθώνα στις 31/3 στην ΚΕΣΜΑ.
- Μαρκόπουλου στις 4/4 & 5/4 στο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο.
- Παλαιού Φαλήρου στις 29/3 στο Δημαρχείο.
- Παπάγου-Χολαργού στις 2/4 στο Δημαρχείο.
- Περιστερίου στις 30/3 στο Δημαρχείο.
- Ραφήνας-Πικερμίου στις 9/4 στην Κεντρική Πλατεία.
- Σπάτων-Αρτέμιδας στις 1/4 στο Β' ΚΑΠΗ Αρτέμιδας.
- Φιλοθέης-Ψυχικού στις 31/3 στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού.
- Χαϊδαρίου στις 29/4 σε συνεργασία με τους προσκόπους στο Δημαρχείο.
Τέλος, ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα την πραγματοποιήσει στις 27/4 στην αίθουσα «Ιωνία» της Βούλας, καθώς στη συνεννόηση που είχε με το κέντρο αιμοδοσίας του Ασκληπιείου Βούλας, κρίθηκε αναγκαίο να πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστεί αιμοδοσία και σε βάθος χρόνου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια