Τι λέει το υπουργείο για τις κορωνο… απάτεςΑνακοίνωση σχετικά με καταγγελίες για περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με αφορμή τον κορωνοΐο εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Ανακοίνωση σχετικά με καταγγελίες για περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με αφορμή τον κορωνοΐο
Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.
Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100)».

Προσέξτε τη διατύπωση… Το υπουργείο αναφέρεται σε «καταγγελίες για περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών», όχι σε περιστατικά, ούτε σε εξαπατήσεις.
Ας μη δίνονται ιδέες και τρόποι, στους όποιους απατεώνες, να μπουν στα σπίτια μας, με διασπορά τέτοιων "καταγγελιών", οι οποίες, όταν υπάρχουν, θα πρέπει να γνωστοποιούνται, άμεσα, πρώτα στους αρμοδίους και, πάντα, με όλα τα λεπτομερή στοιχεία του τρόπου που συνέβησαν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια