Κορωνοϊός - Ο Σωτήρης Τσιόδρας για το «ανελέητο κυνήγι των θανάτων» από τη νόσο«Είναι πολύ σύνηθες και λογικό να έχουμε φόβο για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για πιθανή μόλυνση από την ασθένεια και τη μετάδοση της» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον κορωνοϊό, αναφερόμενος στη θωράκιση της ψυχικής υγείας όλων μας.

Ο ίδιος συνέστησε να περιορίσουμε την «επαναλαμβανόμενη και ασταμάτητη έκθεση μας σε ειδήσεις, η οποία αυξάνει τα επίπεδα άγχους και δυσφορίας και μπορεί να αποτελέσει και πηγή παραπληροφόρησης», να επικοινωνούμε με σημαντικούς για εμάς ανθρώπους και να διατηρούμε το υποστηρικτικό αυτό δίκτυο, να φροντίσουμε για μια ισορροπημένη διατροφή, αποφυγή αλκοόλ και καπνίσματος, ιδιαίτερα τώρα, που σε πολλές οικογένειες που έχουν παιδιά, αυτά βρίσκονται σπίτι, επαρκή ξεκούραση και σωματική άσκηση όσο αυτό είναι δυνατό και να μην μένουμε μόνοι.
«Η κοινωνική απόσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να σημαίνει κοινωνική απομόνωση, ούτε μοναξιά» τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Ευτυχώς, έχουμε να κάνουμε, στην πλειονότητα της, με μία ήπια νόσο, ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που δεν έχουν προβλήματα υγείας. Δεν πρέπει να δίνουμε μεγάλη δημοσιότητα στις εξαιρέσεις και να σκορπάμε φόβο και πανικό. Έμαθα, και χάρηκα για αυτό πολύ, πως κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν ήδη λάβει πρωτοβουλία να σταματήσει αυτό το ανελέητο κυνήγι των θανάτων, που παραβιάζει όχι μόνο ανθρώπινα δεδομένα αλλά και βασικές αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια