Κορωνοϊός - Έτοιμες οι ειδικές πλατφόρμες για την αποζημίωση και τη μείωση ενοικίων σε εργαζόμενους και επιχειρήσειςΥπογράφτηκαν και αναρτήθηκαν, σήμερα, οι δύο ιδιαίτερα σημαντικές υπουργικές αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης των πρόσφατων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.
Την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους, ύψους 800 ευρώ, καθώς και την στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων μέσα από την μείωση των μισθωμάτων, κύριας κατοικίας και επαγγελματικά.
Αναλυτικότερα, οι αποφάσεις αναφέρονται σε δύο ηλεκτρονικά έντυπα, που αφορούν εργοδότες και εργαζομένους, τα οποία θα κατατίθενται στις δύο ειδικές πλατφόρμες που ετοιμάστηκαν σε πολύ γρήγορο χρόνο:

Η μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα είναι για τους εργοδότες, θα ανοίξει σήμερα και θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη.
Η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους (supportemployees.yeka.gr) θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργοδότες και εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά την διαδικασία αυτή καθώς η ψευδής δήλωση για προσωπικό όφελος επισείει ποινές κάθειρξης μέχρι και δέκα έτη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια