Μια σύλληψη για τη διαδικτυακή απάτη με ανύπαρκτα κινητά και τάμπλετΠολυάριθμες υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών μέσω διαδικτύου κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Δράστης ένας 45χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες κατά συρροή, που έλαβαν χώρα από μέσα Νοεμβρίου έως μέσα Δεκεμβρίου 2019.
Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος άντρας, σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικού του καταστήματος, είχε αναρτήσει αγγελίες πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών τύπου tablet σε χαμηλές τιμές κι ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν στην καταβολή του αντιτίμου είτε με χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, είτε με χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο την εταιρεία του, δεν παρέλαβαν ποτέ τις ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν παραγγείλει.
Σε διάστημα ενός μήνα, ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.019 ευρώ από 27 άτομα που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Σχετικά άρθραΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια