Κορωνοϊός - Νίκος Χαρδαλιάς: Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό, γιατί θα ήταν ολέθριο

Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό, γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό και σημείωσε ότι αυτοί που θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Οι επιστροφές γίνονται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους και όχι για κάποιους που, δίχως να έχουν ειδικό λόγο και δίχως να δίνουν τα στοιχεία τα απαραίτητα στις αρχές, θέλουν ντε και καλά να επιστρέψουν και κάνουν μάλιστα και φασαρία. Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό, γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Οι πτήσεις, θέλω να υπενθυμίσω, σταμάτησαν για λόγους δημόσιας υγείας. Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι όσο κι αν φωνάζουν, αν δεν έχουν σοβαρό λόγο, θα πρέπει να μείνουν εκεί. Ιδίως εκείνοι που αρνούνται να συνεργαστούν και δεν απαντούν στα ερωτήματα που τους θέτει η πρεσβεία και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συμπεριλαμβανομένου του ερωτήματος αν έχουν κάπου να μείνουν και εκείνοι που αρνούνται να προσκομίσουν αποδεικτικά των λόγων που προβάλλουν, επικαλούμενοι, δήθεν, προσωπικά δεδομένα.
Πιο συγκεκριμένα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η έμφασή μας είναι συγκεκριμένη. Και ειδικά στην Αγγλία, όπου 2.850 συμπατριώτες μας έχουν αιτηθεί επαναπατρισμό. Εκείνοι που πραγματικά θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν ανάγκη. Και είναι κατηγοριοποιημένοι σε τρεις άξονες.
  • Όσοι χρήζουν άμεσης υγειονομικής φροντίδας που δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στον τόπο που βρίσκονται, για παράδειγμα έγκυες, άτομα με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όσοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία απαιτείται να προσκομίσουν υγειονομικό έγγραφο ή έστω μία απόδειξη συνταγογράφησης
  • Όσοι δεν έχουν πού να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης της μίσθωσής τους. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται σχετικό αποδεικτικό
  •  Όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit. Σε αυτήν την περίπτωση το μόνο που απαιτείται είναι το εισιτήριο της πρώτης πτήσης
 Ήδη, χθες το βράδυ φέραμε 30 συμπατριώτες μας, με ειδική πτήση από το Χίθροου, με προβλήματα υγείας. Άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί εκεί, είτε προερχόμενοι από νοσοκομεία της χώρας, όπου είχαν τύχει θεραπείας ή άλλων επεμβάσεων, σημαντικών για την υγεία τους.
Θέλουμε όλους κοντά μας, αλλά θα πρέπει να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι η διαδικασία επαναπατρισμού δεν αφορά γενικό επαναπατρισμό. Γιατί, για άλλη μία φορά το τονίζω, θα ήταν ολέθριο για την πατρίδα μας.
 
Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια