Στις 11 Μαΐου ανοίγουν, σταδιακά, τα σχολείαΣτις 11 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία για να υποδεχτούν τους μαθητές της Γ΄ λυκείου, ενώ μια εβδομάδα μετά, στις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τις υπόλοιπες τάξεις του λυκείου και του γυμνασίου.
Ενδέχεται, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία να ξεκινήσουν μαθήματα την 1η Ιουνίου, ενώ η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν πρέπει να συμμετέχουν στα μαθήματα που θα γίνονται στις τάξεις.

Τι είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων

Τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό.
Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη.
Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια