Κορωνοϊός – Παραμένουν τα πρόστιμα – «φωτιά» - Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση των μασκών, από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί, στα κομμωτήρια, στα καταστήματα, στα νοσοκομεία και όπου αλλού απαιτείται, ενώ για τους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.
«Προβλέπονται αυστηρά μέτρα για εργαζόμενους και πελάτες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα και στους κλειστούς χώρους, από όλους και επιπλέον με γάντια και άλλα είδη προστασίας από το προσωπικό, αλλά και απολύμανσης των χώρων και των αντικειμένων που χρησιμοποιούνται για παράδειγμα. στα κομμωτήρια, όπου οι πελάτες θα πηγαίνουν μόνο με ραντεβού, προς αποφυγή συνωστισμού», είπε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.
Αναφορικά με το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «δεν στηριζόμαστε σε ένα σύστημα ποινών και προστίμων αλλά στη συνειδητή προσπάθεια όλων μας».

Τα πρόστιμα που παραμένουν
Παραμένει  το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας ύψους 5.000 ευρώ, όπως επίσης και το πρόστιμο 1.000 ευρώ για τη συνάθροιση άνω των 10 ατόμων.

Επιπλέον, το πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας θα συνεχίσει να ισχύει για τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια