Απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδοι από την Περιφέρεια σε Κορωπί και Μαρκόπουλο
Απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής οργανικών αποβλήτων παρέδωσε χθες, στους δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια με στόχο τη διάδοση και ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική.

 «Αυτή είναι μόνο η αρχή» διαμήνυσε ο Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας πως θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος προκειμένου να ενισχυθούν με ακόμα περισσότερους κάδους και απορριμματοφόρα οι δήμοι της Αττικής.
Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης παρέδωσε στον δήμαρχο Κρωπίας, Δ. Κιούση και στον δήμαρχο Μαρκοπούλου, Κ. Αλλαγιάννη, από ένα  ειδικό απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και από 110 καφέ κάδους.
Σταδιακά το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των δήμων της Αττικής.
 ΚΟΡΩΠΙ
Τον Γιώργο Πατούλη υποδέχθηκε έξω από το δημαρχείο Κρωπίας ο δήμαρχος, Δημήτρης Κιούσης, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη που παρέχει διαχρονικά, αλλά και ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στην Αυτοδιοίκηση.


«Παραδίδουμε σήμερα στον Δήμο Κρωπίας ένα απορριμματοφόρο υψηλής τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία και το πρόγραμμά μας καθώς για εμάς τα ζητήματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος αποτελούν τη βάση για την ευζωία και τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων της Αττικής. Όλοι μαζί θα συμβάλλουμε ώστε η Περιφέρεια να αφήσει πίσω το κακό παρελθόν και να γίνει υπόδειγμα για όλη τη χώρα αλλά και την Ευρώπη, στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.«Υποδεχθήκαμε σήμερα, με χαρά, εδώ στον δήμο μας, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τους αντιπεριφερειάρχες για την παραλαβή ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου και καφέ κάδων ανακύκλωσης, από την Περιφέρεια Αττικής. Τον ευχαριστούμε θερμά για τις δράσεις του υπέρ της διάδοσης της ανακύκλωσης αλλά και το πρόγραμμά του για μία αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και για το ζήτημα της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για εμάς. Παράλληλα, θα ήθελα να εξάρω την κοινωνική του προσφορά τώρα την περίοδο της πανδημίας καθώς μας στήριξε όλους τους δήμους, προσφέροντας υλικά προστασίας αλλά και στηρίζοντας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» δήλωσε ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ«Παραδώσαμε σήμερα εδώ στο όμορφο Μαρκόπουλο ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους, τα οποία είναι μόνο η αρχή καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου θα παραδοθούν και άλλα με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Στόχος μας είναι να κάνουμε όλοι μαζί στην Αττική, την μεγάλη αλλαγή στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση. Αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και μία Περιφέρεια-Πρότυπο» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης - παραλαβής στον δήμο Μαρκοπούλου.

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον κ. Πατούλη ο οποίος είναι δίπλα μας και μας στηρίζει σε κάθε μας ανάγκη. Με χαρά δεχόμαστε το σύγχρονο απορριμματοφόρο και τους καφέ κάδους και ελπίζουμε και σε περαιτέρω συνεργασία και στήριξη από την Περιφέρεια, η οποία έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα μας» είπε ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, Κώστας Αλλαγιάννης κατά τη διάρκεια της παράδοσης - παραλαβής στον δήμο του.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια