Με διάγγελμα Μητσοτάκη η έξοδος από την καραντίναΣτις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στους Έλληνες για το σχέδιο σταδιακής μετάβασης και σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Ο πρωθυπουργός στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ενημερώσει τους Έλληνες για τα επόμενα βήματα. Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα θα ξεδιπλωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Θα είναι μια διαδικασία σταδιακή ώστε να αποφύγουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα, που θα μπορούσε να διακινδυνεύσει όσα πετύχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, χάρη στις πολύ σοβαρές θυσίες και τη συμμόρφωση των Ελλήνων στα περιοριστικά, πρωτοφανή μέτρα» είπε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Σε διευκρινιστική ερώτηση που ακολούθησε, είπε πως θα υπάρξει μήνυμα του πρωθυπουργού προς τον λαό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος είναι το σχέδιο να ανακοινωθεί στο σύνολό του, ώστε όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, να σχεδιάσουν την επιστροφή, τη δική τους και των οικογενειών τους και των επιχειρήσεών τους, στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες που είχαν πριν τα περιοριστικά μέτρα».
Επίσης επισήμανε ότι ένα μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης, «ένα μέρος του σχεδίου σταδιακής μετάβασης περιλαμβάνει και την χρήση των tests και για την ταχεία διάγνωση του κορωνοϊού και των tests αντισωμάτων».
Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ισχύσουν την Πρωτομαγιά επανέλαβε ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων υπήρξε υποδειγματική τις ημέρες του Πάσχα και έτσι αποφύγαμε το να υπάρξει πισωγύρισμα. «Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και για το τριήμερο της πρωτομαγιάς. Κερδίσαμε πολλά και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τώρα. Επομένως θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών όπως θα αποτυπωθούν στο σταδιακό σχέδιο μετάβασης που θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς το επόμενο χρονικό διάστημα. Όλοι θα κινηθούμε με σχέδιο, συγκροτημένα, για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα» είπε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια