Αντιδρούν οι ταξιτζήδες στη συνέχιση της μεταφοράς ενός επιβάτη ανά ταξί

Αντιδρούν οι αυτοκινητιστές ταξί στη συνέχιση του μέτρου για μεταφορά ενός μόνο επιβάτη και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «κακόγουστο αστείο» τη μεταφορά ενός μόνο επιβάτη με ταξί. «Δεν μπορεί. Κάποιος μας κάνει πλάκα» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει, αναφέροντας: «Με ποιο σκεπτικό ο όποιος "φωστήρας" της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη; Αυτός ο "φωστήρας " γνωρίζει ότι αν αύριο θέλει να μεταβεί κάπου με την σύζυγό του θα πρέπει να πάρει δύο ταξί; Γνωρίζει ότι αν έρθει μια οικογένεια από το εξωτερικό θα πρέπει να την χρεώσει δύο ή τρεις φορές περισσότερο για την μετακίνηση της; Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στην δουλειά τους; Αν γνωρίζει και έκανε αυτή την εισήγηση τότε πυροβολεί εν ψυχρώ το ταξί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, η πρόταση που είχε αποστείλει στο υπουργείο ως προς την ομαλή επανακυκλοφορία των ταξί περιλαμβάνει:
- Άρση του περιορισμού στον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών
- Δυνατότητα προαιρετικής χρήσης προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού - επιβάτη χωρίς επιπλέον περιορισμό
- Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο από τον οδηγό του ταξί όσο και από τους επιβάτες
- Εφοδιασμό του στόλου των ταξί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των κατά τόπους Περιφερειών
- Δωρεάν απολύμανση των ΕΔΧ ταξί σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές
- Συμμετοχή των ταξί στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς μέσω έντυπου υλικού από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια