Κορωνοϊός - Σε διάστημα δύο μηνών η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότηταΣε διάστημα δυο μηνών θα γίνει η «προσεκτική» και «σταδιακή» άρση των μέτρων για την επιδημία του κορωνοϊού, από τις 4 Μαΐου, αφού παρατάθηκαν κατά μία εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν 27 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η μετάβαση θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις τους δύο επόμενους μήνες και με αποστάσεις 14 και παραπάνω ημερών. "
«Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού , θα προχωρούμε βδομάδα με βδομάδα. Πιθανώς, σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί φρένο ή και επιστροφή σε προηγούμενα μέτρα. Η εκτίμηση και η αξιολόγηση της κατάσταση θα είναι συνεχής» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η αντίστροφη μέτρηση φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο τόνισε, ότι «η συνέχεια της πορείας θα έχει δυσκολίες, αν όμως συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια υπευθυνότητα και πειθαρχία θα μπορέσουμε να τις υπερβούμε»

«Μέχρι τις 4 Μαΐου, που ισχύουν τα μέτρα, συνεχίζουμε να τα τηρούμε απαρέγκλιτα», υπογράμμισε ο υφυπουργός και τόνισε ότι «ο ιός δεν εξαλείφθηκε, δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο. Βέβαια πετύχαμε μικρές νίκες, κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, θωρακίσαμε το σύστημα υγείας και σίγουρα έχουμε μεγάλη εμπειρία πλέον πως να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια