Άδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες που δέχονται μείωση ενοικίου


Ανταποκρινόμενη στα συνεχή διαβήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και του προέδρου της, Στράτου Παραδιά, η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να δοθούν φορολογικά κίνητρα και στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το 40% που θα χάσουν από το ενοίκιο που παίρνουν.

Υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων, που πλήττονται από την αναγκαστική μείωση των ενοικίων τους.

«Στους ιδιοκτήτες θα δώσει το κράτος, γιατί και αυτοί χάνουν, θα δώσει το κράτος φορολογικά κίνητρα και φορολογικές απαλλαγές για να διορθώσουν και αυτοί τη ζημιά που θα πάθουν από το μείον 40%. Και αυτούς το κράτος θα τους προσέξει», δήλωσε την Τετάρτη, 8 Απριλίου, στην πρωινή εκπομπή του Antenna «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.


Στο ερώτημα αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ για έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ της τάξης του 25%  ο υπουργός απάντησε: «Θα δούμε πόσο θα είναι, έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο κύριος Παραδιάς και η ομάδα του και θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και αυτήν την πλευρά».

Δείτε την εκπομπή του Antenna «Καλημέρα Ελλάδα» με καλεσμένο τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη

Σχετικά άρθρα
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια