Απαιτούν πίσω τα χρήματα που έδωσαν για τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν 

Να επιστραφούν τα χρήματα που κατέβαλαν στα πρακτορεία για τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.
Η κυβέρνηση «αντιμετωπίζει τις σχολικές εκδρομές σαν «πελάτες» ενός πρακτορείου που αποφάσισαν να κάνουν μια εκδρομή και που μπορούν σήμερα να την μεταθέσουν σε μια άλλη ημερομηνία κάνοντας χρήση των voucher από τα πρακτορεία» αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας

Ως ΑΣΓΜΕ θεωρούμε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13-4-2020 ΦΕΚ 84Α/13.04.2020 για τις συνέπειες ακύρωσης της σχολικής εκδρομής, δεν ξεκαθαρίζει απόλυτα το αίτημα μας για επιστροφή χρημάτων στους γονείς των μαθητών που δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκδρομές, λόγω της απόφασης του υπουργείου για αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας.

Είναι εμπαιγμός από την πλευρά της κυβέρνησης, περίπου εδώ και δυο μήνες, να αντιμετωπίζει τις σχολικές εκδρομές σαν «πελάτες» ενός πρακτορείου που αποφάσισαν να κάνουν μια εκδρομή και που μπορούν σήμερα να την μεταθέσουν σε μια άλλη ημερομηνία κάνοντας χρήση των voucher από τα πρακτορεία. Υπάρχουν μαθητές 3ης Λυκείου που του χρόνου δεν θα συμμετέχουν σε εκδρομές ή και μαθητές που για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να δεσμευτούν από φέτος για την συμμετοχή τους την επόμενη χρονιά ή μέσα στο 18μηνο που αναφέρει η ΠΝΠ.
Να θυμίσουμε ότι οι σχολικές εκδρομές είναι κομμάτι τις εκπαιδευτικής διαδικασίας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία από το κάθε υπουργείο.
Επίσης, είναι απαράδεκτο να «σπρώχνει» η κυβέρνηση συλλόγους Γονέων , εκπαιδευτικούς και μαθητές σε διαπραγματεύσεις με το κάθε πρακτορείο για να βρεθεί λύση στα χρήματα που έχουν καταβάλει από το υστέρημα τους.
Απαιτούμε άμεσα:
Να επιστραφούν όλα τα χρήματα τώρα (με την ίδια μορφή που δόθηκαν) στους γονείς και τους μαθητές που αναβλήθηκαν οι σχολικές εκδρομές με την ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και με νέα ΠΝΠ.
Δεν δεχόμαστε την χρήση voucher ή οποιουδήποτε συμψηφισμού για εκδρομές που δεν έγιναν .
Οι εκπαιδευτικές εκδρομές εντός και εκτός της χώρας που φέρνουν τους μαθητές σε επαφή με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία, την τέχνη και την τεχνολογία του λαού μας και άλλων λαών, θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας.
Γι’ αυτόν το λόγο δεν μπορεί να αποτελούν προνόμιο μόνο όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν, αλλά απαιτούμε η συμμετοχή να είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές, με κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας. Πρέπει να εξασφαλίζεται χωρίς κανένα εμπόδιο η συμμετοχή όλων των μαθητών στις δραστηριότητες του σχολείου.

Αθήνα 22.4.2020

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια