Σωτήρης Τσιόδρας: Δεν μπορεί να μείνει η χώρα σε lockdown για 18 μήνες
Για αποτελεσματικό εμβόλιο μπορεί να απαιτηθούν έως και 18 μήνες, όπως λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανέφερε κατά την αποψινή του ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας και διερωτήθηκε, «μπορεί να μείνει η χώρα σε lockdown για 18 μήνες;».

«Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι» εκτίμησε ο λοιμωξιολόγος και σχετικά με το lockdown ανέφερε ότι σταδιακά και ελεγχόμενα θα αίρεται.
Μιλώντας για την επιστροφή στην επόμενη ημέρα, είπε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με επαγρύπνηση και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και «αν δεν χαλαρώσουμε θα παραμείνουμε σε χαμηλά επίπεδα» και θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις ζωές μας.
Η στρατηγική μας στην Ελλάδα βασίζεται «σε επιστημονικά δεδομένα και όχι στην κοινωνική πίεση» είπε και πρόσθεσε πως «είναι αδύνατο να συνεχίσει ένα lock down έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο, που δεν θα γνωρίζουμε αν είναι και αποτελεσματικό».
Παράλληλα, αναρωτήθηκε «πότε είναι καλύτερο να αρχίσουν να ανοίγουν κάποια πράγματα; Τώρα ή το φθινόπωρο που θα κυκλοφορούν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη»;

Η ανοσία του πληθυσμού θα χτιστεί σταδιακά είπε ο  Σωτήρης Τσιόδρας και συμπλήρωσε ότι πολλοί μιλούν για 50% με 70% ανοσία στον πληθυσμό, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει απότομα.

Για την ανοσία, όπως είπε, υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα άτομα που νοσούν, αναπτύσσουν αντισώματα τα οποία τα προστατεύουν και μια άλλη άποψη επιστημόνων με την οποία κι εγώ συντάσσομαι, που εκτιμά ότι μάλλον αναπτύσσουμε αντισώματα τα οποία διαρκούν ένα έτος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια