Πώς θα επιστραφεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων το 1/3 του ποσού που θα χάσουν από τη μείωση ενοικίωνΤο 1/3 του ποσού που θα χάσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω της μείωσης ενοικίου κατά 40% θα συμψηφιστεί με τους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν από τον Ιούλιο και μετά.  
Πρόκειται για διάταξη που ετοιμάζει το υπουργείο  Οικονομικών, η οποία προβλέπει κάλυψη του 33,3% των απωλειών από τα ενοίκια, ενώ δεν θα υπάρχει περιορισμός ως προς το είδος των φορολογικών υποχρεώσεων με τις οποίες θα γίνει ο συμψηφισμός.
Με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες που θα εισπράξουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου θα κληθούν να δηλώσουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το ποσό των ενοικίων που δεν εισέπραξαν, μαζί με το συμφωνητικό ενοικίασης και το αποδεικτικό της είσπραξης μειωμένων ενοικίων και το 33,3% αυτού του ποσού θα συμψηφιστεί με το φόρο εισοδήματος, ή με τον ΕΝΦΙΑ ή με άλλες φορολογικές υποχρεώσεις τους που θα προκύψουν από την 1η Ιουλίου και μετά.

Παράδειγμα
Εάν ένας  ιδιοκτήτης ακινήτων χάσει 1.000 ευρώ εισοδήματος από ενοίκια που θα εισπράξει το Μάρτιο, τον Απρίλιο και το Μάιο του 2020, θα αφαιρεθούν, από τον Ιούλιο και μετά, 333 ευρώ από το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ ή άλλη φορολογική του υποχρέωση.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχασαν μέρος των ενοικίων τους θα νομοθετηθούν μέσα στον Μάιο, ενώ αργότερα το καλοκαίρι αναμένονται νέα ρύθμιση οφειλών και αύξηση των δόσεων εξόφλησης φόρου εισοδήματος.


Σχετικά άρθρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια