ΚΕΔΕ: Αναγνώριση του έργου της αυτοδιοίκησης στην πανδημία, η έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων με 75.000.000 ευρώ
Την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο αίτημα της για την παροχή έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες που προέκυψαν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου, εκφράζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Η διάθεση του ποσού των 75 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώτη φάση , αλλά και η δημόσια δέσμευση του Υπουργού για επιπλέον χρηματοδότηση των Δήμων για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών , αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Μια διαχείριση με τεράστιο κόστος , που «τίναξε» στον αέρα τους προϋπολογισμούς των δήμων.
 «Η επιχορήγηση των Δήμων με 75 εκατομμύρια ευρώ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή κι είναι σημαντικό που η σημερινή κυβέρνηση αντιλαμβάνεται έμπρακτα τόσο την ανάγκη να στηριχθεί η αυτοδιοίκηση. Όσο και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Κρατώντας «όρθιους» τους δήμους κρατάμε «όρθιες» τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια