Παρίστανε τον διανομέα φυλλαδίων για τον κορωνοϊό και διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια στην ΑττικήΆνδρας, 31 ετών, Αλβανός υπήκοος, που παρίστανε τον διανομέα ενημερωτικών φυλλαδίων για τον κορωνοϊό και διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθη στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, λίγο νωρίτερα ο δράστης, αφού προσέγγισε πολίτη και του απέσπασε την προσοχή, προσποιούμενος τον διανομέα φυλλαδίων, του έκλεψε το κινητό τηλέφωνο. Οπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, κινούμενοι πρωινές και μεσημβρινές ώρες με αυτοκίνητο, στοχοποιούσαν οικίες και παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία σημεία εισόδου τους, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν το γεγονός ότι προκειμένου να πλησιάζουν, χωρίς να κινούν υποψίες, τις οικίες που είχαν στοχοποιήσει προς διάρρηξη, αλλά και να δικαιολογούν την παρουσία τους σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους, προσποιούνταν τους διανομείς διαφόρων ειδών φυλλαδίων, όπως ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ή διαφημιστικών σούπερ μάρκετ.
Στην κατοχή του αλλοδαπού, καθώς και στο αυτοκίνητο και το σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φυλλαδίων, κοσμήματα, πορτοφόλια, κινητό τηλέφωνο, διαρρηκτικό εργαλείο και χρηματικό ποσό. Κατασχέθηκε, επίσης, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την εγκληματική τους δράση.
Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 22 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ το παράνομο όφελος που αποκόμισαν, εκτιμάται από την Αστυνομία, ότι υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ.
Σημειώνεται, ότι ο κατηγορούμενος που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια