Πώς θα γιορταστεί σήμερα η Ανάσταση - Στην εκκλησία του Χριστού Σπάτων ο Μητροπολίτης Νικόλαος
Σήμερα το βράδυ,  με εγκύκλιο που εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής και Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα, Θεοχάρη και απεστάλη σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της χώρας, θα γιορταστεί από τις εκκλησίες η Ανάσταση, όπως είχε αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου, στην Ιερά αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα, θα εορταστεί από την Εκκλησία η Ανάσταση», αναφέρεται στην εγκύκλιο.
Στη Μητρόπολη της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί Εσπερινή Δοξολογία, από τις 9:00 το βράδυ έως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την οποία θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα.
Σε αυτήν θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η Αρχιεπισκοπή προτρέπει να γίνει το ίδιο σε όλες τις εκκλησίες και τις μονές, εφόσον είναι εφικτό, προκειμένου να «δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».

«Τό βράδυ της Τρίτης 26ης Μαΐου 2020 καί ὥραν 11ην μ.μ. θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τοῦ Μεσονυκτικοῦ ὅπως γίνεται τό βράδυ τοῦ Μεγάλου Σαββάτου. Στίς 11:45 θά γίνει ἡ μετάδοσις τοῦ Ἁγίου Φωτός καί στίς 12:00 θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τῆς Ἀναστάσεως μέ πανηγυρική κωδωνοκρουσία καί ἐν συνεχεία ὁ Ὄρθρος καί ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τοῦ Πάσχα».

Στο Ιερό Προσκύνημα του Χριστού Σπάτων ο Μητροπολίτης Νικόλαος
Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος Χατζηνικολάου, θα βρεθεί στο Ιερό Προσκύνημα της Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων, στις 9:30 το βράδυ, για την «Απόδοση του Πάσχα».

Τα μέτρα που ισχύουν στις εκκλησίες 
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 5 Ιουνίου, είναι σε ισχύ τα μέτρα για τον κορωνοϊό που αφορούν στις εκκλησίες.
Ειδικότερα, για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τετραγωνικών μέτρων ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα, τα οποία οφείλουν να διατηρούν απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ τους.

Σχετικά άρθρα
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια