Τι λέει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για τα τραπεζοκαθίσματα
Θετική είναι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην επέκταση, όπου αυτή είναι εφικτή, του υπαίθριου χώρου τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις εστίασης, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων που προτείνει ο ΕΟΔΥ.
Τη θέση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε σήμερα, με τη συμμετοχή και άλλων αιρετών και συναρμόδιων υπουργών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης τόνισαν ότι η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, δεν πρέπει να υπερβαίνει το χώρο που απαιτείται για την τοποθέτηση του αρχικού αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 100% της αρχικής.
Όπου η επέκταση αυτή δεν είναι εφικτή, είναι λογική η μείωση του τέλους κατάληψης, μείωση η οποία δεν μπορεί να είναι πάνω από το 50% .
Θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα να μην διαταραχθεί η κοινή ησυχία με ηχεία και δυνατή μουσική έξω από τους κυρίως χώρους των καταστημάτων.
Επίσης, ζητήθηκε να απλοποιηθεί η διαδικασία ελέγχων και επιβολής ποινών, ώστε αν κάποιοι επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την ιδιαίτερη αυτή συνθήκη, να μπορεί ο εκάστοτε δήμος να τους επαναφέρει στην τάξη, αλλά να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τραπέζια που βρίσκονται στις τζαμαρίες που ανοίγουν στις προσόψεις των καταστημάτων, πάντα με απόλυτο σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες που προτείνει η Πολιτεία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και οι δήμαρχοι των δυο μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αναφέρθηκε στην ανάγκη βοήθειας των καταστημάτων εστίασης, όχι μόνο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και γιατί αυτή είναι μία ανάγκη των πολιτών, μετά το μακρύ διάστημα των περιοριστικών μέτρων.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, πρότεινε την απλοποίηση των διαδικασιών για τη λειτουργία μικρών ανοιχτών τοπικών αγορών, ώστε να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες και να δημιουργηθούν νέα σημεία ενδιαφέροντος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια