Με τους μισούς επιβάτες τα δρομολόγια των πλοίων από σήμεραΑπό σήμερα Δευτέρα, 18 Μαΐου ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου πρωτοκόλλου επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις πολιτών προς την Κρήτη, ενώ για τα υπόλοιπα νησιά εξακολουθεί να ισχύει η μετακίνηση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από τις 11 Μαΐου. Στη δεύτερη περίπτωση, αν οι επιβάτες είναι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να υπάρχει έγγραφη δήλωση των ιδίων και εφόσον πρόκειται είναι εργαζόμενοι, έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

Με το νέο πρωτόκολλο, που θα έχει εφαρμογή μέχρι τις 15 Ιουνίου με επαναξιολόγηση, ένα πλοίο θα μπορεί να φιλοξενεί το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες οπότε το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.
Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν την επιβίβασή τους θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα διατηρούν απόσταση ενάμισι μέτρου όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.
Στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.
Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.
Όλοι οι επιβάτες, αλλά και το πλήρωμα θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.
Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορωνοϊου σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια