Πώς θα ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός – Voucher σε 250.000 δικαιούχουςΣτους τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός από την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος, μιλώντας στην ενημέρωση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας που είναι ο τουρισμός, τόνισε πως ο εσωτερικός θα ξεκινήσει από τις 25 Μαΐου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» το οποίο είναι ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ και θα δίνει e-voucher αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο για διακοπές, για τουλάχιστον τέσσερις διανυκτερεύσεις.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία και οι δικαιούχοι είναι περίπου 250.000.
Ακόμη, θα υπάρξουν εταιρικά Holiday Vouchers για επιπλέον αφορολόγητο voucher διακοπών αξίας 300 ευρώ.

«Εκτιμούμε ότι για την επιτυχία του προγράμματος απαιτείται ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο 30 εκατ. € και υπό τον όρον ότι γίνεται λόγος για τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις. Οι δικαιούχοι είναι ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία. Το πλήθος τους υπολογίζεται σε 250.000 δικαιούχους. Και εκτιμούμε ότι ο εσωτερικός τουρισμός θα περιλαμβάνει εφέτος, τουλάχιστον, ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις» είπε ο Χάρης Θεοχάρης.

Σχετικά άρθρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια