Έγκριση 300 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αποχευτευτικό στην ανατολική Αττική


«Θα αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για παρεμβάσεις που σχετίζονται με την προάσπιση της δημόσιας υγείας και θωρακίζουν την Αττική μας», διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης τον υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, μέλη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και δημάρχους σε τηλεδιάσκεψη που είχε μαζί τους για την πορεία των αποχετευτικών έργων στην Ανατολική Αττική.

Την έγκριση κονδυλίου 300 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση του κέντρου επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές Αρτέμιδας-Ραφήνας ως «το επιστέγασμα της εποικοδομητικής συνεργασίας που είχε η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΥΔΑΠ με την ΕΕ», ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης σε τηλεδιάσκεψη για την πορεία των αποχετευτικών έργων στην Ανατολική Αττική.

Στη σύσκεψη μετείχε ο  υπουργός Περιβάλλοντος,  Κωστής Χατζηδάκη, μέλη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θ. Αυγερινός, οι δήμαρχοι Κρωπίας Δ. Κιούσης, Ραφήνας Ε. Μπουρνούς, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Κ. Αλαγιάννης, Μαραθώνα Σ. Τσίρκας και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε για την πορεία των σχετικών έργων στις περιοχές Μαρκοπούλου, Νέας Μάκρης, Κορωπίου και Αρτέμιδας-Ραφήνας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια, έχοντας την ευθύνη χρηματοδότησης και διαχείρισης των έργων αυτών, τα παρακολουθεί επισταμένα, με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση τους και έκανε λόγο για έλλειμμα μέριμνας της χώρας στο ζήτημα αυτό που στοιχίζει πρόστιμα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, 6μηνο, δηλώνοντας: «Περνάμε σε μία νέα εποχή όπου τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τα θέματα δημόσιας υγείας είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε κάθε παρόμοια προσπάθεια αξιοποιώντας, αποτελεσματικά, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της, καθώς και διαδημοτικές συνεργασίες και συνέργειες, προς την κατεύθυνση αυτή».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια