Διορία πέντε ημερών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εχασαν ενοίκια λόγω κορωνοϊούΔιορία πέντε ημερών, έως και τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να καρπωθούν μια σημαντική έκπτωση φόρου. Πρόκειται για την έκπτωση φόρου που αφορά στην αναπλήρωση μέρους τους εισοδήματος που απώλεσαν λόγω του οριζόντιου "κουρέματος" των ενοικίων στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας κατά της κρίσης του κορονοϊού.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει το αργότερο έως τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Δευτέρας να εισέλθουν στο taxisnet και να επιλέξουν την εφαρμογή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας. Στην εφαρμογή είναι φορτωμένες όλες οι δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων ακινήτων που έχει υποβάλλει ο ιδιοκτήτης.
Σε κάθε δήλωση η οποία είναι σε ισχύ έχει προστεθεί η ηλεκτρονική επιλογή "Δήλωση Covid”. Όταν ο φορολογούμενος επιλέξει τη δήλωση Covid τότε παρουσιάζονται τα στοιχεία της συγκεκριμένης μίσθωσης καθώς και ειδικά "κουτάκια" στα οποία ο φορολογούμενος θα πρέπει να δηλώσει το μίσθωμα που προβλέπεται από το συμφωνητικό μίσθωσης καθώς και το ποσό του μισθώματος που δεν του καταβλήθηκε αναλυτικά για κάθε μήνα, από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο, δηλαδή του μήνες που τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, δόθηκε σε ορισμένες κατηγορίες ενοικιαστών το δικαίωμα να καταβάλλουν κατά 40% μειωμένο ενοίκιο. Για τους ιδιοκτήτες που υπέστησαν μείωση εισοδήματος προβλέφθηκε η θέσπιση πίστωσης φόρου η οποία θα υπολογίζεται σε ποσοστό 30% επί της απώλειας εισοδήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια