Αυξήθηκαν οι εξεταστικές επιτροπές για την απόκτηση αδειών οδήγησης«Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητά μας την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, δίνουμε λύσεις άμεσα και αποτελεσματικά στα προβλήματα που προκύπτουν», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την αύξηση των επιτροπών εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, στην οποία προχώρησε, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των πολιτών, τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Κατόπιν τούτου αναμένεται επιτάχυνση των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων που διεξάγουν οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας και άμεση εξυπηρέτηση των υποψηφίων οδηγών. Σημειώνεται ότι παρουσιάστηκε αυξημένη προσέλευση μετά την 11η Μαΐου, όταν ξεκίνησε η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων με επιπλέον μεγέθυνση της αναμονής, εξαιτίας της υποχρεωτικής μείωσης κατά 50% του αριθμού των υποψηφίων στις θεωρητικές εξετάσεις.
Με αποφάσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Γιαννακόπουλου διπλασιάστηκε και σε ορισμένες περιπτώσεις τριπλασιάστηκε το πλήθος των διενεργούμενων εξετάσεων σε ημερήσια βάση, με την υπερωριακή αξιοποίηση του δυναμικού των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας. Επιπλέον, αυξήθηκαν και οι επιτροπές δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών με το σύνολο των πιστοποιημένων εξεταστών να συμμετέχουν, είτε ως τακτικά είτε ως αναπληρωματικά μέλη.
Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στη μέριμνα της Περιφέρειας για τη διευκόλυνση των πολιτών επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν σχετικές ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση αυτή και απαρίθμησε τις παρακάτω:
- Θέσπιση του προσωρινού διπλώματος οδήγησης το οποίο χορηγείται στους επιτυχόντες οδηγούς
- Καθιέρωση της δυνατότητας για ταχυδρομική αποστολή των αδειών οδήγησης στις οικίες των ενδιαφερομένων
- Διεκπεραίωση σε χρόνο ρεκόρ σχεδόν 100.000 εκκρεμών υποθέσεων αδειών οδήγησης από το 2018.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια