Σε θέση μάχης οι εκπαιδευτικοί για την "έξωση" μαθημάτων - Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώραΣε θέση μάχης οι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα μετά την ανακοίνωση των νέων ωρολόγιων προγραμμάτων για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021, με την ΟΛΜΕ να προκηρύσσει κάλεσμα για αποχή των εκπαιδευτικών από τα βαθμολογικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, ενώ στις 13.00 καλείται συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας.
Τα νέα ωρολόγια προγράμματα προβλέπουν την κατάργηση των μαθημάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας από το Λύκειο, ενώ ως μονόωρα μαθήματα παραμένουν μόνο στο Γυμνάσιο τα εικαστικά και η μουσική. Για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, καταργείται η διδασκαλία του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, με μοναδική πηγή διδασκαλίας να μένει, πλέον, το φροντιστήριο.
 Παράλληλα, επιχειρείται η «αποψίλωση» των μαθημάτων Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθώς καταργούνται τα μαθήματα «Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός», «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία», ενώ στη Γ΄ Λυκείου το μάθημα της Κοινωνιολογίας (Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών) αντικαθιστά η διδασκαλία των Λατινικών.
 Στο Γυμνάσιο, μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας της Οικιακής Οικονομίας από δύο ώρες σε μία, ενώ από το ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ Λυκείου «εξαφανίζονται» οι Ερευνητικές Δημιουργικές Δραστηριότητες, με τους εκπαιδευτικούς να κάνουν λόγο για υποβάθμιση του ερευνητικού-φιλομαθησιακού χαρακτήρα του σχολείου.

Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια