Καθημερινή ξανά η ενημέρωση για τον κορωνοϊό – Ενενήντα επτά νέα κρούσματα και δυο θάνατοιΚαθημερινή πλέον θα είναι η έκθεση του ΕΟΔΥ για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Από σήμερα, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά το απόγευμα Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε άτυπη ενημέρωση του.


Ενενήντα επτά είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης, την Πέμπτη, 4 Ιουνίου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Από τα ενενήντα επτά κρούσματα, τα 30 αφορούν σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά σε άνδρες. 690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών.
Τέσσερις (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Το 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Εκατόν δέκα πέντε ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε δυο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια