Χωρίς κόσμο και διανομή στιφάδου ο εορτασμός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Σπάτα



Χωρίς την παρουσία κόσμου και χωρίς διανομή μερίδων στιφάδου θα πραγματοποιηθεί φέτος η εκδήλωση για τον εορτασμό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στα Σπάτα, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Το διοικητικό συμβούλιο του Λαογραφικού-Πανηγυρικού Συλλόγου Σπάτων «Οι Άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος» θα πραγματοποιήσει συμβολική εκδήλωση, αυστηρά περιορισμένη, ενώ ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου «Ο Ξενοφών» ενημερώνει ότι «δεν θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση στην πλατεία Ξενοφώντος, ως είθισται, καθώς το θρησκευτικό "πανηγύρι του Αγίου Πέτρου" συνδέεται και συνδυάζεται ΠΑΝΤΑ με το πανάρχαιο έθιμο της παρασκευής και διανομής του πατροπαράδοτου στιφάδου».


Η ανακοίνωση του Λαογραφικού-Πανηγυρικού Συλλόγου Σπάτων «Οι Άγιοι Απόστολοι Πέτροα και Παύλος»

Το ΔΣ του Συλλόγου μας σας ενημερώνει , ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν ένεκα του κορωνοϊού, α) Το κατά παράδοση έθιμο του στιφάδου δεν θα πραγματοποιηθεί εφέτος στην έκταση που γνωρίζουμε. β) Για να μην υπάρξει κενό στην ιστορία της παράδοσης το ΔΣ θα υλοποιήσει συμβολική εκδήλωση, αυστηρά περιορισμένη, χωρίς παρουσία πανηγυριστών. γ) Δεν θα υπάρξουν συμμετοχές για διανομή μερίδων όπως και δωρεές. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια