Δ. Μάρκου: «Θα σας απαντήσω γραπτώς» - Α. Ραφτοπούλου: «Σας χαρακτηρίζει αντιδημοκρατική συμπεριφορά»



Ένταση στη συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων - Αρτέμιδος, μετά την άρνηση του δημάρχου, Δημήτρη Μάρκου, να απαντήσει προφορικώς στις ερωτήσεις αρχηγών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων.

«Θα σας απαντήσω γραπτώς» δήλωσε ο δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος και τα αίματα «άναψαν». Στην αίθουσα επικράτησε ένταση. Μετά, το λόγο πήρε η Άννα Ραφτοπούλου, η οποία κατηγόρησε τον δήμαρχο για «καθεστωτική αντίληψη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά». Μάλιστα, η επικεφαλής της «Ανανεωτικής, Ανεξάρτητης Συμμαχίας Σπάτων – Αρτέμιδος» υποστήριξε ότι στο παρελθόν η παράταξή της έφτασε στο σημείο να ζητήσει εισαγγελική παραγγελία για να πάρει από το Δήμο έγγραφα που αφορούσαν σε ένα θέμα τυπικό, για το οποίο είχε δικαίωμα να λάβει γνώση.


Η τοποθέτηση της Άννας Ραφτοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Σεπτεμβρίου 2023

«Θέλω να σχολιάσω κάποια σοβαρότατα ζητήματα που απασχόλησαν και απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του και με την πλήρως καθεστωτική αντίληψη που σας διακρίνει όλα αυτά τα  χρόνια και την τελείως αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Τον τρόπο  που επιλέξετε να λειτουργήσετε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με το να μη μας δίνετε το λόγο τις περισσότερες φορές, με το να μας διακόπτεται την ώρα που μιλάμε...

Σας θέτουμε  στο  Δημοτικό Συμβούλιο κάποιες ερωτήσεις και δεν μπαίνετε  στον κόπο να απαντήσετε εδώ, όπου είναι το θεσμικό όργανο στο οποίο είστε υποχρεωμένοι  να κάνετε συζήτηση. Επιλέγετε να κρύβεστε λέγοντας ότι θα μας απαντήσετε γραπτώς, πράγμα που ποτέ δεν έχετε κάνει τα τελευταία εννέα χρόνια. Αυτό είναι το άκρον άωτον της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς που όλα τα τελευταία χρόνια σας χαρακτηρίζει.

Σε ερωτήσεις που πάρα πολλές φορές κάναμε προς τις Υπηρεσίες και προς τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ποτέ δεν πήραμε απαντήσεις. Και αν πήραμε σε κάποιες, πήραμε μετά από πάρα πολλές πιέσεις, μετά από πάρα πολλές ενοχλήσεις και συνήθως οι απαντήσεις ήταν άνευ ουσιαστικού περιεχομένου.

Φτάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εισαγγελική παραγγελία για να πάρουμε από την Υπηρεσία σας έγγραφα για ένα τυπικό θέμα, έγγραφα που θα έπρεπε εσείς να μας τα δίνατε αν δεν είχατε τίποτα να φοβηθείτε, αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε. Αυτό λοιπόν είναι επίσης χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς των τελευταίων τεσσάρων χρονών. Αν αυτό το κάνετε σε εμάς, στους αιρετούς, φαντάζομαι  ποια είναι ακριβώς η συμπεριφορά σας απέναντι στους συμπολίτες μας, που είτε σας ρωτούν κάτι γραπτώς ή έρχονται στο Δημαρχείο για να σας ρωτήσουν κάτι, είτε σε σας ή στις Υπηρεσίες».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια