Οι φωτιές που άναψε το «My Style Rocks» στη… Λούτσα ή «πώς επιβεβαιώνουμε τα ασήμαντα που θεωρούμε ότι μας θίγουν»

Το «My Style Rocks» είναι μία εκπομπή, που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.  Πρόκειται για έναν διαγωνισμό μόδας στον οποίο λαμβάνουν μέρος γυναίκες, για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό να δημιουργήσουν το καλύτερο στιλ, σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο concept και να διεκδικήσουν ένα χρηματικό έπαθλο κάθε εβδομάδα.

«Ντύσου για να πας στη Λούτσα»
Πριν λίγες μέρες το θέμα που δόθηκε σε μια από τις παίκτριες ήταν να ντυθεί κατάλληλα για να πάει ένα διήμερο στη Λούτσα.
Αυτή φόρεσε ένα τζιν με σκισίματα, ένα απλό μπλουζάκι, αθλητικά παπούτσια των 800 ευρώ και ένα τζάκετ, επίσης, των 800 ευρώ.
Γενικώς, το στιλ της δεν άρεσε, ούτε στις συμπαίκτριές της, ούτε στην κριτική επιτροπή του τηλεπαιχνιδιού.

Ο διάλογος που «άναψε τα αίματα»
Οι κάτοικοι της Λούτσας «είναι άνθρωποι που έχουν κάνει πολύ ωραία ταβερνάκια, έχουν σπίτια από ελενίτ, παλιά… ήταν τα εξοχικά σπίτια των Αθηναίων και ήταν πάντοτε ένα θέρετρο για να πας για μπάνιο και με άνεση να φας κάτι εκεί και τα λοιπά», είπε ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος έχει το ρόλο του κριτή στο συγκεκριμένο σόου και πρότεινε στην παίκτρια να είχε φορέσει ένα σορτς, το οποίο θα ήταν καταλληλότερο για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Παρατήρησε ότι το τζάκετ της δεν ταίριαζε με την υπόλοιπη εμφάνιση, είπε ότι το παντελόνι της δεν είναι σικ και έδωσε «πράσινο φως» μόνο για τα παπούτσια και το μπλουζάκι της.

Ο επόμενος κριτής, Στέλιος Κουδουνάρης, χαρακτήρισε το στιλ της παίκτριας «αμήχανο» και συμπλήρωσε ότι «μια κοπέλα που έχει στιλ, δεν μπορεί, για να πάει σε μια περιοχή της Αττικής, για να πάει μέχρι τη Λούτσα να φάει ένα καλαμαράκι, να ντυθεί λες και ξύπνησε με πονοκέφαλο και ό,τι βρήκε, έβαλε».
«Αυτό ήταν το concept» απάντησε η παίκτρια.

Η Έλενα Χριστοπούλου, επίσης κριτής στο τηλεπαιχνίδι, στην ερώτηση προς την παίκτρια «γιατί ντύθηκες έτσι;», έλαβε την απάντηση «επειδή έχω ακούσει ότι στη Λούτσα πάνε όπως να ΄ναι και είπα να βάλω ένα τζιν, μια ωραία μπλούζα, που την αγαπώ και πήρα και ένα τζάκετ, το οποίο δεν είναι τόσο απλό. Έβαλα και ένα παπούτσι που μου αρέσει πάρα πολύ… εντάξει, τι να έβαζα… φόρμα…».
«Το ότι πηγαίνεις σε μια περιοχή που… λίγο έχει χαρακτηριστεί… στα χρόνια… σαν… περιοχή που πηγαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν, ας πούμε, πολλά λεφτά και είναι ένα θέρετρο το οποίο είναι για μικρά βαλάντια…» συνέχισε η Έλενα Χριστοπούλου. «Παλιά δεν ήταν καλύτερα, όμως;» τη διέκοψε η παίκτρια και, αμέσως μετά η κριτής του «My Style Rocks» της είπε πως «παλιά, παντού έμεναν πιο πλούσιοι, έτσι όπως έχουμε καταντήσει ως χώρα». «Εγώ δεν θα κρίνω αυτό» πρόσθεσε.
«Μια Λούτσα μπορεί να φιλοξενήσει και πλούσιους και φτωχούς. Όπως και σε όλη την Ελλάδα μπορεί να γίνει αυτό» πρόσθεσε ο Λάκης Γαβαλάς.

Τα «γαλλικά» των εξοργισμένωνΑυτά ειπώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο «My Style Rocks» και μετά από λίγη ώρα, το Facebook «πήρε φωτιά».
Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής αισθάνθηκαν θιγμένοι.
«Η εκπομπή δεν είναι σοβαρή, είναι χαμηλού επιπέδου», «δίνει αρνητικό παράδειγμα στους νέους».
Η παίκτρια είναι «σούργελο», «βλαχάρα», «ψώνιο», «τσόκαρο», «τσόλι», «ζώον», «βλήμα», «πατσαβούρα» και όχι μόνον αυτά, αλλά και άλλα πολλά, τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν εδώ. Σχόλια ακραία για τη σεξουαλική ζωή της παίκτριας, με σόκιν υπονοούμενα και άλλα…«γαλλικά». Φράσεις με πολλά… «μπιπ» και κάθε λίγο και λιγάκι η γνωστή παραλλαγή της λέξης «Λούτσα», ή η χρήση της προς αντικατάσταση της λέξης «βούρτσα» στη φράση που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δηλώσουμε ότι κάποιος προσπαθεί να συγκρίνει ανόμοια πράγματα.
«Αυτή πού μένει;», «ντύνονται καλύτερα στο βλαχοχώρι της;» αναρωτήθηκαν κάποιοι για την παίκτρια, απειλώντας την «να μην τολμήσει να έρθει εδώ», ενώ δεν έλειψαν και οι… αποκαλύψεις για βιντεάκι το οποίο κυκλοφορεί στο ίντερνετ, στο οποίο εμφανίζεται η συγκεκριμένη παίκτρια σε ακατονόμαστες πράξεις, οι οποίες, κατά τον... πληροφοριοδότη, την οδήγησαν στο να λάβει την πρώτη θέση σε άλλο τηλεπαιχνίδι στο οποίο είχε συμμετάσχει. 
«Να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στο κανάλι» επέμεναν κάποιοι άλλοι...
«Κερασάκι στην τούρτα» το ότι κάποιοι  θεώρησαν ότι «η νομική υπηρεσία του δήμου επιβάλλεται να πάρει θέση για τον διασυρμό της περιοχής και των κατοίκων της» και το ότι δεν έλειψαν και αυτοί που θεώρησαν ότι υπαίτιος για αυτόν τον «εξευτελισμό» που δέχτηκαν οι κάτοικοι της περιοχής, δια του συγκεκριμένου τηλεπαιχνιδιού, είναι ο δήμαρχος, ο οποίος «εκεί μας κατάντησε μετά από έξι χρόνια» θητείας.

Η «κακογουστιά» στον τρόπο που μιλάμε
Το «στη Λούτσα πάνε όπως να ΄ναι» δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει ότι οι κάτοικοί της είναι κακόγουστοι. Μπορεί να σημαίνει ότι η περιοχή είναι πολυσυλλεκτική. Και είναι.
Το να ντύνεται κάποιος «όπως να ΄ναι», επίσης, δεν σημαίνει ότι είναι κακόγουστος. Σημαίνει ότι κάποιος είναι αυτό που λέμε «χύμα». Πολύ άνθρωποι αδιαφορούν για το αν ταιριάζουν τα ρούχα που φορούν, αλλά δεν είναι κακόγουστοι. Αντιθέτως, υπάρχουν άλλοι που δαπανούν πολλές ώρες και πολλά χρήματα για να ντυθούν και, τελικά, καταφέρνουν να γράφουν ιστορίες κακογουστιάς.
Όταν έχεις στιλ, έχεις στιλ. Και το παίρνεις μαζί σου όπου πας. Παντού.
Επιπλέον, το στιλ και η κακογουστιά είναι θέματα αισθητικής, που διέπουν, εκτός από το ντύσιμό μας και τη συμπεριφορά μας και τον τρόπο που μιλάμε.
Υπό αυτήν την έννοια, όλη αυτή η γελοία ιστορία, αυτό που ανέδειξε είναι η κακογουστιά όλων αυτών, όπου κι αν κατοικούν, που έσπευσαν να «υπερασπιστούν» τη Λούτσα με ένα κατεβατό βωμολοχιών εναντίον της παίκτριας, της οποίας η φράση θα έπρεπε να αξιολογηθεί ως το «απόλυτο τίποτα».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια