«Τραγικές ελλείψεις» στο Κέντρο Υγείας Σπάτων


Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ανακαίνιση του κτιρίου και ανανέωση του εξοπλισμού χρειάζεται σύμφωνα με την Ε.Ι.Ν.Α.Π. το Κέντρο Υγείας Σπάτων

Άμεση ανάγκη για προσλήψεις γιατρών
«Τραγικές ελλείψεις» διαπίστωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά κατά την επίσκεψη που έκανε στα Κέντρα Υγείας Σπάτων, Μαρκοπούλου και Λαυρίου στις 29 Ιανουαρίου 2020.

Μετά από διεξοδική συζήτηση με γιατρούς και προσωπικό κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, στο οποίο υπηρετούν 30 γιατροί, από τους οποίους οι 17 είναι επικουρικοί, υπάρχει άμεση ανάγκη για δύο γενικούς γιατρούς, έναν καρδιολόγο, έναν ακτινοδιαγνώστη, έναν βιοπαθολόγο, έναν οδοντίατρο και τέσσερις νοσηλευτές και δύο τραυματιοφορείς.
«Στα Σπάτα το μικροβιολογικό κάνει μόνο τις βασικές εξετάσεις και εδώ και καιρό είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για νέα ακτινολογική μονάδα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ανάγκη και για ανακαίνιση και ανανέωση του εξοπλισμού
Επιπλέον, το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.Π. κατέληξε στα εξής, γενικά, συμπεράσματα:

Και στα τρία Κέντρα Υγείας το ποσοστό των επικουρικών με διετείς συμβάσεις είναι μεγάλο και οι ειδικευόμενοι ελάχιστοι.
Ο εξοπλισμός που υπάρχει σε αυτά είναι πεπαλαιωμένος.
Οι χώροι τους είναι ασφυκτικά μικροί για ασθενείς και προσωπικό και ενώ τα τεχνικά κλιμάκια των Υ.ΠΕ. έχουν γνωμοδοτήσει και υπάρχει επαρκής χώρος για κτιριολογική επέκταση, αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

«Οι γιατροί τους, πολύ δικαιολογημένα, διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά των αρμοδίων του ΕΚΑΒ. Οι τελευταίοι, όταν εφημερεύων γιατρός του Κέντρου Υγείας ζητά διακομιδή επείγοντος περιστατικού σε εφημερεύον νοσοκομείο, δεν ανταποκρίνονται στην κλήση, αλλά εξαναγκάζουν τον εφημερεύοντα γιατρό του Κέντρου Υγείας να αναλώνεται κάθε φορά σε "μαραθώνιο" τηλεφωνημάτων προκειμένου "να βρει γιατρό εφημερεύοντος νοσοκομείου που θα κάνει αποδεκτό το επείγον περιστατικό". Η άμεση μεταφορά επείγοντος περιστατικού από μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εν προκειμένω Κέντρο Υγείας, σε εφημερεύον νοσοκομείο, εφ’ όσον ζητείται, αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται άμεσα και χωρίς κανενός είδους συνεννοήσεις» αναφέρεται στο σχετικό δελτίου Τύπου της Ε.Ι.Ν.Α.Π..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια