Κορωνοϊός - Και στο 15605 η «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος




Δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και σε όσους έχουν ανάγκη, σε ανθρώπους χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ, βρίσκεται ο δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, μέσω και του πενταψήφιου αριθμού 15 605.


Το 15 605 είναι ο πενταψήφιος αριθμός στον οποίο οι δημότες ενημέρωναν τις υπηρεσίες του δήμου για προβλήματα ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, καθαριότητας, οδοποιίας. Τώρα, λειτουργεί πολύ περισσότερες ώρες και απευθύνεται και σε ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Τα συγκεκριμένα μέτρα λαμβάνονται μετά από εγκύκλιο που απέστειλε στους 332 δήμους και στις 13 περιφέρειες της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με την οποία καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η «Ενίσχυση δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης - Απασχόληση προσωπικού ΟΤΑ και νομικών προσώπων αυτών κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού - COVID 19».

Σύμφωνα με αυτήν, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση της COVID-19, σε όλους τους δήμους της χώρας, οι υφιστάμενες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής αναλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, οι οποίες συνίστανται ιδίως στις εξής:
  • Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, κατά δήλωσή τους.
  • Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, κατά δήλωσή τους.
  • Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
  • Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι και οικονομικά αδύναμοι.
  • Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
  • Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και των απόρων και οικονομικά αδύναμων.
  • Διεκπεραίωση αιτημάτων κατοίκων που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και των απόρων και οικονομικά αδύναμων (παραλαβή αιτήσεων - παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.
  • Κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Σχετικά άρθρα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια