Τι συμβαίνει στο δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό


Κορωνοϊός - Νέες υπηρεσίες και τηλέφωνα από το δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος

Κορωνοϊός - Και στο 15605 η «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος
ΣΧΟΛΕΙΑ
Όλα τα σχολεία είναι κλειστά

ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της 7ης Μαρτίου 2020, για προληπτικούς λόγους αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ για τέσσερις εβδομάδες.
Τα μέλη των ΚΑΠΗ Σπάτων - Αρτέμιδος μπορούν να επικοινωνούν, για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια, με το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος, στο τηλέφωνο 22940 400 79

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ "Ο ΞΕΝΟΦΩΝ"
Σύμφωνα με ανακοίνωση της 7ης Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και για προληπτικούς λόγους ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» αποφάσισε:

  • Να διακοπούν τα μαθήματα σε Σπάτα και Αρτέμιδα
-Της Δημοτικής Χορωδίας Παίδων και Ενηλίκων για τέσσερις εβδομάδες.
-Της Δημοτικής Φιλαρμονικής, της θεατρικής ομάδας για δύο εβδομάδες
-Του θεατρικού παιγνιδιού για δύο εβδομάδες
-Της αγιογραφίας για δύο εβδομάδες
-Της Δημοτικής Μουσικής Σχολής για δύο εβδομάδες

  • Να διακοπούν οι εκδηλώσεις, οι δράσεις και τα εργαστήρια της βιβλιοθήκης για δύο εβδομάδες

Ο σύλλογος ενημερώνει γονείς και μαθητές ότι τα μαθήματα θα αναπληρωθούν και προσθέτει ότι για οποιαδήποτε αλλαγή θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της 7ης Μαρτίου 2020 
  • Το Δημοτικό Γυμναστήριο Αρτέμιδος θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες δυο εβδομάδες (για προληπτικούς λόγους).
  • Για το ίδιο διάστημα, δε θα υλοποιηθούν τα ομαδικά προγράμματα άθλησης για όλους, τόσο στην Αρτέμιδα, όσο και στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Σπάτων, καθώς και τα προγράμματα άσκηση και παιδί και άσκηση ενηλίκων που υλοποιούνται στο κολυμβητήριο των εκπαιδευτηρίων ΖΗΡΙΔΗ.
  • Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δημοτικά και σχολικά κτίρια που παραχωρούνται σε φορείς για εξωσχολικές δραστηριότητες. 
  • Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι κλειστοί αθλητικοί χώροι του δήμου.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
  • Σύμφωνα με ανακοίνωση της 7ης Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο εφαρμογής των οδηγιών του υπουργείου σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος υπενθυμίζει ότι η είσοδος των πολιτών για τις κοινωνικές υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο της διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από την είσοδο επί της οδού Αύρας 5, στο πίσω μέρος του κτιρίου)
Η επίσκεψη στα δημοτικά ιατρεία θα πρέπει να πραγματοποιείται μετά από προγραμματισμένο τηλεφωνικό ραντεβού για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Πριν από την είσοδο στο χώρο των ιατρείων πραγματοποιείται υποδοχή του ασθενούς από εξειδικευμένο προσωπικό με στόχο την έγκαιρη αναγνώριση και απομόνωση επειγουσών καταστάσεων.

Σε περίπτωση που κάποιος εμφανίζει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης, όπως για παράδειγμα πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή, καλεί άμεσα τον γιατρό του ή τα δημοτικά ιατρεία για να λάβει περαιτέρω οδηγίες.

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Τα ΚΕΠ θα λειτουργούν από τις 7:30 το πρωί έως τις 15:00 και θα είναι κλειστά το Σάββατο


Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου:

  • Με άμεσες ενέργειες δόθηκε λύση για την επιστροφή των 75 μαθητών και πέντε συνοδών του Λυκείου Σπάτων, που πραγματοποιούσαν εκδρομή στη Γαλλία και την Ιταλία, ναυλώνοντας αεροπλάνο για απευθείας πτήση, αποφεύγοντας έτσι την Ιταλία, που μόλις είχαν εντοπιστεί τα πρώτα κρούσματα.
  • Επιχειρώντας να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς των ιώσεων εφοδιάσαμε με αντισηπτικά όλες τις σχολικές μονάδες και τα δημοτικά κτίρια, ενώ ταυτόχρονα προχωρήσαμε και σε απολυμάνσεις των συγκεκριμένων χώρων.
  • Έπειτα από καθημερινές συσκέψεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και με συνεχή επικοινωνία με αρμόδιους φορείς και συνεργάτες, κρίναμε απαραίτητη τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την προστασία της υγείας των δημοτών.
  • Οι υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργούν χωρίς την προσέλευση κοινού. Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του δήμου θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία για να λαμβάνουν οδηγίες και με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την υποβολή αιτήσεων και την παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών. Σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
  • Τα Δημοτικά Ιατρεία θα λειτουργούν κατόπιν προγραμματισμένου τηλεφωνικού ραντεβού.
  • Λόγω της μη λειτουργίας των Ταμείων του Δήμου αναστέλλονται όλες οι προθεσμίες καταβολής πληρωμών, από ρυθμίσεις, λογαριασμούς κλπ. που έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου και αυτών που λήγουν στις 31 Μαρτίου και παρατείνονται έως τις 30 Απριλίου χωρίς προσαυξήσεις.
  • Οι δημότες συστήνεται να επιλέγουν για την εξυπηρέτησή τους την εξόφληση λογαριασμών μέσω Web-banking.
  • Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και αντιμετώπισης της πανδημίας καλούμαστε να διοικήσουμε χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία για την αδιάλειπτη λειτουργία του Δήμου μας και ξεκινάμε με μία δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής.
  • Σε συνεργασία με το γιατρό εργασίας, ορίστηκε νέο πρόγραμμα εργασιών και προγράμματος των δημοτικών υπαλλήλων και ιδίως της καθαριότητας, που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι.
  • Σε συνεργασία με τη διεύθυνση κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, έχει ληφθεί μέριμνα για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων, ενώ υπάρχει και γραμμή επικοινωνίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ.
Σχετικά άρθρα
Κεκλεισμένων των θυρών, λόγω κορωνοϊού, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων - Αρτέμιδος
Αναβάλλεται η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας, λόγω κορωνοϊού


ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Περιορίζει τις λειτουργίες η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής


ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Ισχύει ό,τι ισχύει και για τα καταστήματα σε όλη τη χώρα

  • Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, αναστέλλεται η λειτουργία των παιδότοπων σε ολόκληρη τη χώρα.



Σχετικά άρθρα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια