Τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού



Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε, σήμερα στις 12:30 μετά το μεσημέρι, το δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης «προτάσεις και μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που έχει επιφέρει η εμφάνιση του κορωνοϊού».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από το δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, σχετικά με τις έως τώρα δράσεις και τα μέτρα που έχει λάβει ο δήμος, ακούστηκαν προτάσεις από όλες τις παρατάξεις, αλλά δεν πάρθηκε καμία συγκεκριμένη απόφαση.

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων συμφώνησε με τις περισσότερες προτάσεις που ακούστηκαν και, σύμφωνα και με την πρόταση του δημάρχου, όλες οι προτάσεις που κατάθεσαν οι παρατάξεις θα συμπεριληφθούν σε μια λίστα, θα γίνει διερεύνηση για το κατά πόσο είναι εφικτή η υλοποίησή τους και την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει και άλλη σχετική συνεδρίαση.

Τα θέματα που συζητήθηκαν
Η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, αλλά και τα τέλη για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, η στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών, η καταγραφή των μαθητών που δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), καθώς και θέματα καθαριότητας του δήμου, είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Σε «σχετικά καλό» κλίμα η συνεδρίαση
«Χαίρομαι που το κλίμα είναι σχετικά καλό» είπε ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, «αν και μερικές φορές πάμε να πλειοδοτήσουμε για το ποιος αγαπάει και σκέφτεται περισσότερο το δημότη». «Εγώ είμαι προς την κατεύθυνση ότι όλοι νοιαζόμαστε για το καλύτερο. Θέλω όλοι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό, να το ξεπεράσουμε πάνω από όλα, όμως, να πατάμε γερά για την επόμενη μέρα.  Γιατί δεν ξέρουμε πόσο αυτό θα διαρκέσει και δεν ξέρουμε πόσοι συνάνθρωποί μας θα χρειαστούν βοήθεια» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος.

Δημήτρης Μάρκου: Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Κοινωνική Υπηρεσία
Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Μάρκου είπε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι φυσικά και δεν θα πληρώσουν τροφεία οι γονείς των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Φυσικά και θα διαθέσουμε τρόφιμα… νομίζω ότι το είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν ξέρουμε τι θα αφήσει πίσω της αυτή η κρίση και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα και στους ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι καταγεγραμμένοι στην Κοινωνική Υπηρεσία και δεν εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες και παρόλα αυτά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό, είτε γιατί τώρα είναι άνεργοι, ή γιατί έκαναν μαύρη εργασία, δεν μπορούν να πάρουν τα 800 ευρώ.
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Κοινωνική Υπηρεσία, προσπαθούμε την υπηρεσία αυτή να την ενδυναμώσουμε για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο πολύ σημαντικό έργο που έχουμε να κάνουμε».

Σχετικά άρθρα






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια