Σε απευθείας μετάδοση, εν αγνοία τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπάτων – Αρτέμιδος στη χθεσινή συνεδρίαση για τον κορωνοϊό




Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος της 7ης Απριλίου 2020

Σε απευθείας μετάδοση και εν αγνοία της πλειονότητας, αν όχι όλων, των δημοτικών συμβούλων, παρακολούθησαν, όσοι έτυχε να ενημερωθούν από σχετική ανάρτηση δημοτικού συμβούλου της παράταξης του δημάρχου, Παναγιώτη Λάμπρου, τη χθεσινή, πρώτη μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, με θέμα συζήτησης  «προτάσεις και μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που έχει επιφέρει η εμφάνιση του κορωνοϊού».

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., Δημήτρης Μποτζιολής, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη live μετάδοση.
Όπως ανέφερε, μόλις τον είχαν ενημερώσει και αυτόν ότι ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος μετέδιδε live τη συνεδρίαση στο Facebook.
«Δεν παίρνει ένας δημοτικός σύμβουλος την πρωτοβουλία από μόνος του να βγάλει live τη συνεδρίαση. Καλό είναι φυσικά, αλλά θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί όλοι» είπε ο Δημήτρης Μποτζιολής.

«Θα μπορούσε να γίνει επίσημα ένα τέτοιο πράγμα και να είμαστε και ενήμεροι» πρόσθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Προοδευτική Συνεργασία Πολιτών», Φίλιππός Αργυρός, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την εν αγνοία των δημοτικών συμβούλων απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης και, παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου είπε: «Σε ό,τι αφορά στην καταγραφή της συνεδρίασης, ρώτησα τον κύριο Μακρή, τον πρακτικογράφο, αν είναι δυνατόν να καταγραφεί η σημερινή τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να είναι διαθέσιμη για αναπαραγωγή από τη σελίδα του δήμου. Ο κύριος Μακρής μου είπε ότι για τη σημερινή συνεδρίαση δεν ήταν κάτι τέτοιο εφικτό, οπότε δεν συνέχισα και για αυτό το λόγο δεν έκανα καμία αναφορά».
Όμως, τελικά, κάτι τέτοιο φαίνεται πως ήταν εφικτό και η συνεδρίαση είναι αναρτημένη, από σήμερα το πρωί, στην επίσημη σελίδα του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στο Facebook.

Δημήτρης Μάρκου: Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ο κύριος Λάμπρου;
Όταν ο Δημήτρης Μποτζιολής επανήλθε, ρωτώντας γιατί η συνεδρίαση μεταδίδεται live, ο δήμαρχος συνέχισε, λέγοντας: «Με τον κύριο Λάμπρου θα ασχοληθούμε; Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ο κύριος Λάμπρου; Αν θα βγει και αν θα πει πόσα κρούσματα υπάρχουν κι αν θα κάνει live; Εδώ είναι ο κύριος Λάμπρου, ας μας πει».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Λάμπρου απασχόλησε το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο, αφού κάποιες αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στο δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος, απασχόλησαν νωρίτερα τη συνεδρίαση, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχει την αρμοδιότητα για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

«Δεν μπορεί τέτοια σοβαρά θέματα, που βλέπετε ότι όταν εμφανίζονται στο διαδίκτυο διχάζουν την κοινωνία, να παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο, από ανθρώπους που, δεν κρίνω αν είναι δημοτικοί σύμβουλοι, εν πάση περιπτώσει δεν είναι οι αρμόδιοι από το δήμο για να το κάνουν» είπε σχετικά η Άννα Ραφτοπούλου, με τον Παναγιώτη Λάμπρου να δηλώνει ότι έχει αναρτήσει τέσσερις, μέχρι στιγμής, περιπτώσεις κρουσμάτων, χωρίς να θέλει να σπείρει πανικό και επειδή από τα μηνύματα που παίρνει, κρίνει ότι «ο κόσμος θέλει να ενημερώνεται, θέλει να ξέρει, περίπου, πού βαδίζουμε».



«Εξάλλου, πιστεύω ότι όλες αυτές οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες και να μην ξεχνάμε ότι και στις συνεδριάσεις που κάναμε με φυσική παρουσία υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι βιντεοσκοπούσαν και προέβαλαν και μάλιστα επιλεγμένα κομμάτια και δεν ήταν αυτούσια η συνεδρίαση και την προέβαλλαν όπως ήθελαν. Έχετε ακούσει ποτέ να γίνει λόγος για αυτό το πράγμα ή να απαγορεύσουμε από κάποιον…» συνέχισε ο Δημήτρης Μάρκου με την Άννα Ραφτοπούλου να τον διακόπτει, λέγοντας ότι τότε αυτό «δεν το έκανε κάποιος από μας και το βλέπαμε όταν το έκανε, δεν το κάναμε κρυφά εμείς οι ίδιοι».

Άννα Ραφτοπούλου: Είμαστε υπέρ της live μετάδοσης των συμβουλίων
«Εμείς είμαστε υπέρ του να υπάρχει live μετάδοση των συμβουλίων, δεν είχαμε πει ποτέ «όχι»…» πρόσθεσε η Άννα Ραφτοπούλου.
«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα να καταθέσουμε τις απόψεις μας να πάμε ένα βήμα μπροστά. Εάν εσάς σας απασχολεί αυτή τη στιγμή το live, εδώ είναι ο κύριος Παναγιώτης Λάμπρου, που λέτε ότι μεταδίδει live, να σας δώσει την απάντησή του. Από κει και πέρα το πρόβλημα που έχουμε είναι πολύ μεγαλύτερο για να σταθούμε και να ασχοληθούμε με το live και τι είπε ο ένας και αν ανακοίνωσε κρούσμα ή δεν ανακοίνωσε κρούσμα» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μάρκου.

Χαράλαμπος Στρατίκης: Μου είναι αδιάφορο τι έκανε ο Λάμπρου
«Γίνεται λόγος και υπάρχουν αιτήματα σχεδόν από όλες τις πλευρές για δημόσια κάλυψη. Τώρα μας πείραξε τι έκανε ο Λάμπρου; Μου είναι αδιάφορο τι έκανε ο Λάμπρου. Είναι μία δημόσια τοποθέτηση, δεν κάνουμε τίποτα κρυφό ή δεν ξέρω εγώ τι, έτσι ώστε να μας ενοχλεί, ξαφνικά, αν ο Λάμπρου ή ο κάθε Λάμπρου έκανε αναμετάδοση. Εμένα, προσωπικά, μου είναι αδιάφορο» είπε σχετικά ο Χαράλαμπος Στρατίκης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Πορεία Ενωτική».

«Είναι πολύ σημαντικό, όταν γίνεται κάτι εν αγνοία μας, χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Ας αφήσουμε το παραμύθι ότι θέλουμε όλοι τη δημόσια προβολή και τα λοιπά και τώρα που γίνεται την αντιστρατευόμαστε. Όχι, έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί. Αν είχαμε ενημερωθεί δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση» δήλωσε ο Στέφανος Κατής, δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη «Προοδευτική Συνεργασία Πολιτών».

Καταγγελίες για τοπικά site με «κατά το δοκούν» δημοσιεύσεις
«Οι συνεδριάσεις μας είναι ανοιχτές στο κοινό, είναι δημόσιες. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όπως και στις συνεδριάσεις, αν θυμάστε, ερχόντουσαν και από τοπικά site και βγάζανε κομμάτια κατά το δοκούν κομμάτια… Η συνεδρίαση βγήκε όλη live, άρα όλες οι προτάσεις ακούστηκαν, δεν έχει κάποιος να φοβηθεί κάτι. Δεν κόπηκε το παραμικρό και δεν νομίζω…» ξεκίνησε την απάντησή του σχετικά με το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Λάμπρου και τον διέκοψε ο Στέφανος Κατής, λέγοντάς του να μην κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και απλουστεύει τα πράγματα». Ακολούθησε ένταση, με τους δημοτικούς συμβούλους να μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλον.

«Δεν χρειάζεται να πάρουμε τη δική σας συγκατάθεση. Δεν χρειάζεται, νομικά, σε ένα δημοτικό συμβούλιο, να πάρει κάποιος τη συγκατάθεση κάποιου. Είχε τεθεί και ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο και είπαμε ότι μόνο εάν πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο αρνητική, δηλαδή, να μην βιντεοσκοπούνται ή να μη φωτογραφίζονται τα συμβούλια… Τέλος πάντων, τα live τα θέλουμε. Και νομίζω όλοι μπορούμε και οι πολίτες να βλέπουν ο καθένας τις προτάσεις… Φυσικά θα γίνει και από το δήμο, επίσημα και να τελειώνει εδώ» είπε κλείνοντας ο Παναγιώτης Λάμπρου.

Ελένη Τσάκαλη: Ευχαριστούμε που αν και… μπακάλικα, έγινε δεκτή η πρότασή μας για live συνεδριάσεις
«Θεωρώ, λοιπόν, ότι, αν και μπακάλικα, έχει γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για live συνεδριάσεις, από εδώ και πέρα, των δημοτικών συμβουλίων. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κύριος δήμαρχος παίρνει απόσταση, είναι ξεκάθαρος ο σύμβουλός του, ότι από σήμερα θα μεταδίδονται live οι συνεδριάσεις. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί, όχι γιατί θα άλλαζε κάτι διαδικαστικά, αλλά γιατί έτσι θα ήταν το σωστό. Και από εκεί και πέρα, ευχαριστούμε που υιοθετείτε την πρότασή μας» είπε σχετικά η δημοτική σύμβουλος της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., Ελένη Τσάκαλη.


Σχετικά άρθρα





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια