«Η Θεία από το Σικάγο» στη Λούτσα


«Η Θεία από το Σικάγο». Είναι ο τίτλος ελληνικής ασπρόμαυρης κινηματογραφικής ταινίας από τη Φίνος Φιλμ, παραγωγής 1957.

Ο Χαρίλαος (Ορέστης Μακρής), απόστρατος αξιωματικός με πολύ αυστηρές αρχές, μεγαλώνει τις τέσσερις κόρες του με... στρατιωτική πειθαρχία. Δεν τις αφήνει πουθενά μόνες, με αποτέλεσμα να μην τις πλησιάζει άνδρας. 

  


Όταν όμως επιστρέφει στην Αθήνα η από χρόνια ξενιτεμένη στο Σικάγο των ΗΠΑ αδελφή του Καλλιόπη (Γεωργία Βασιλειάδου) τα πάντα ανατρέπονται. Εκείνη και αναλαμβάνει να βοηθήσει τις ανιψιές της να αποκατασταθούν. Χάρη στα τεχνάσματά της πετυχαίνει σύντομα το σκοπό της.

 



Η σκηνή στην οποία τα τέσσερα κορίτσια κάνουν μπάνιο στην παραλία έχει γυριστεί στην Αρτέμιδα, στην τότε Λούτσα Αττικής.



Το 1957, έτος παραγωγής της ελληνικής ταινίας «Η Θεία από το Σικάγο» η παραλία είχε πολλά περισσότερα πεύκα και άμμο.



 

Στη σκηνή που ο Χαρίλαος με τη σύζυγό του, Ευτέρπη (Ελένη Ζαφειρίου) και τις τέσσερις κόρες τους, την Ελένη (Γκέλυ Μαυροπούλου), την Κατίνα (Τζένη Καρέζη), τη Μαρία (Μαργαρίτα Παπαγεωργίου) και την Αγγελική (Νίκη Παπαδάτου) επιβιβάζονται στο λεωφορείο, εμφανής η επιγραφή «Αφετηρία – Λούτσας».

 



Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες από την ελληνική ταινία πώς ήταν το 1957 η διαδρομή προς τη Λούτσα. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια