Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη διαχείριση λυμάτων στην Ανατολική Αττική


Δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) η απόφαση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το έργο που αφορά στη συλλογή και επεξεργασία των λυμάτων στους δήμους Ραφήνας - Πικερμίου και Σπάτων - Αρτέμιδος της Ανατολικής Αττικής καθώς και στην επαναχρησιμοποίηση – διάθεση επεξεργασμένων εκροών.

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Σπάτων και Ραφήνας, όπως αναφέρει η απόφαση, θα εξυπηρετεί τις περιοχές των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου, Σπάτων - Αρτέμιδας, καθώς και τμήματα των οικισμών Ν. Βουτζά και Μάτι της Νέας Μάκρης και των οικισμών Μπούρας και Αργιθέας του Δήμου Παιανίας. Το έργο περιλαμβάνει τους κεντρικούς και βασικούς συλλεκτήρες της εξυπηρετούμενης περιοχής, τα αντλιοστάσια ακαθάρτων, το ΚΕΛ Ραφήνας - Πικερμίου και Σπάτων - Αρτέμιδος και τα έργα διάθεσης και επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Το ΚΕΛ θα κατασκευαστεί σε εκτός ορίων οικισμού έκταση 121 στρεμμάτων στη θέση «Πλατύ Χωράφι – Έτος Στέκο». Τα 36 στρέμματα θα καταληφθούν από τα έργα επεξεργασίας και την εσωτερική οδοποιία, ενώ στα υπόλοιπα 85 στρέμματα θα γίνουν έργα πρασίνου. Ο σχεδιασμός για το ΚΕΛ γίνεται με δεδομένο ότι ο πληθυσμός κατά την Α΄ Φάση (έως το 2040) φτάνει τους 180.000 κατοίκους και κατά τη Β΄ Φάση (έως το 2060) τους 225.000 κατοίκους.
Τα αστικά λύματα θα υφίστανται τριτοβάθμια επεξεργασία. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια