Την Παρασκευή φυτεύουμε την Πεντέλη



Δώδεκα δήμοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσκαλούν όλους μας, να αποδείξουμε την ευαισθησία μας για τα περιβαλλοντικά θέματα.
Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), όπου εντάσσονται οι δήμοι Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδας και Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», οργάνωσαν την πρώτη μαθητική δράση αναδάσωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 10.00 το πρωί, στην περιοχή Νταού Πεντέλης.
Στη δράση αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από Δήμους Μέλη του Συνδέσμου, αλλά και από όμορους Δήμους, καθώς και δασοπρόσκοποι, εθελοντές, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, σύλλογοι και φίλοι του Πεντελικού.
Όσοι θα παραβρεθούν στην αναδάσωση, θα έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλλια, τα οποία αργότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν και τη δυνατότητα να τα φροντίσουν.
Με τη δράση αυτή δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας, καθώς και εθελοντισμού. Παράλληλα, εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης, αλλά και στην αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συναντηθούν στην είσοδο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος στην περιοχή Νταού της Πεντέλης, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στο 210 80 33 622 και στο 210 61 31 461.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια