Πώς οι εκλογές στον «Α.Ο. Άρτεμις» και τα επινίκια στο Facebook «άναψαν τα αίματα» στο Δημοτικό Συμβούλιο


  • Μεγάλη ένταση επικράτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, με αφορμή το πώς σχολιάστηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στον «Α.Ο. Άρτεμις» από το δήμαρχο της πόλης, Δημήτρη Μάρκου και από τον υποψήφιο σύμβουλό του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, Χρήστο Μαρλαντή.
  • «Ηθικό ασυμβίβαστο» η εκλογή δυο αντιδημάρχων στο τιμόνι του αθλητικού σωματείου, λέει η ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. δια στόματος Ελένης Τσάκαλη
  • «Πραξικοπηματική» παρεμπόδιση από τη διαδικασία της ψηφοφορίας καταγγέλλει ο τέως Συμπαραστάτης του Δημότη, Χρήστος Ποθουλάκης και αναφέρεται σε επιχορηγήσεις ύψους 162.000 ευρώ από το Δήμο στον «Α.Ο. Άρτεμις», που δεν έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια»

Το παρασκήνιο
Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες του «ΑΟ Άρτεμις».
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τα οποία τις περισσότερες ψήφους έλαβαν Χρήστος Σερέτης και Γιάννης Παραχεράκης, νυν αντιδήμαρχοι του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, Οικονομικών και Τεχνικών Έργων αντίστοιχα, ο Χρήστος Μαρλαντής, υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Στοχεύουμε Μαζί» του νυν δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε σε «συντριπτική νίκη» της παράταξης του Δημήτρη Μάρκου.

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση ακολούθησαν σχόλια περί ανάμιξης της πολιτικής με τον αθλητισμό, τα οποία σε αρκετά σημεία «ξεφεύγουν» από τα όρια της ευπρέπειας.

Λίγο νωρίτερα, από τη δική του σελίδα στο Facebook, ο πρώην Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, Χρήστος Ποθουλάκης, είχε καταγγείλει την παρεμπόδισή του από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Δ.Σ. του «Α.Ο. Άρτεμις», χαρακτηρίζοντάς την «πραξικοπηματική» και αναφέροντας ότι σε αυτήν πρωτοστάτησαν οι δύο αντιδήμαρχοι,  οι οποίοι είναι, παραλλήλως, και μέλη του Δ.Σ. του «Α.Ο. Άρτεμις».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Χρήστος Ποθουλάκης, δεν τον άφησαν να ψηφίσει με τη δικαιολογία ότι δεν είναι εγγεγραμμένος, ενώ είναι εγγεγραμμένο μέλος του «Α.Ο. Άρτεμις»  από τον καιρό που πρόεδρος του ομίλου ήταν ο Γιάννης Ραφτόπουλος και ο λόγος που δεν τον άφησαν να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές είναι ότι η νυν διοίκηση είναι ενοχλημένη από την παρέμβασή του, με την ιδιότητα του Συμπαραστάτη του Δημότη, στα αρμόδια όργανα, σχετικά με παραστατικά για επιχορηγήσεις της τάξης των 162.000 ευρώ από το Δήμο, τα οποία δεν έχουν αναρτηθεί, στη «Διαύγεια».
 
Την επικράτηση των δυο αντιδημάρχων στις αρχαιρεσίες του «Α.Ο. Άρτεμις» σχολίασε στο Facebook και ο δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος. «Θερμά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου αντιδημάρχους, Χρήστο Σερέτη και Γιάννη Παραχεράκη, που βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις του Δ.Σ. του Α.Ο. Άρτεμις. Όλα, τελικά, είναι θέμα εμπιστοσύνης» έγραψε ο Δημήτρης Μάρκου.



Τη συγκεκριμένη ανάρτηση σχολιάζει και ο Χρήστος Μαρλαντής, αστειευόμενος με τις μόλις 12 ψήφους που έλαβε ο Γιάννης Ραφτόπουλος.



Ο δήμαρχος κάνει «like» στο ειρωνικό σχόλιο του Χρήστου Μαρλαντή, θέλουμε να πιστεύουμε από κεκτημένη ταχύτητα και για να μη δυσαρεστήσει τον όποιο φίλο του στο Facebook.


Από το Facebook στο Δημοτικό Συμβούλιο
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 27ης Ιανουαρίου 2020, η Ελένη Τσάκαλη, Δημοτική Σύμβουλος Σπάτων – Αρτέμιδος, προερχόμενη από την ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. της Άννας Ραφτοπούλου, αναφέρθηκε στην ανάρτηση του Χρήστου Μαρλαντή, περί «συντριπτικής νίκης» της παράταξης του Δημήτρη Μάρκου στις αρχαιρεσίες του «Α.Ο. Άρτεμις» και τόνισε ότι «κανένας δεν επιχείρησε να αποκαταστήσει την όποια, τυχόν, ανακρίβεια σε αυτό».

Ελένη Τσάκαλη: Δεν ντρέπεστε κύριε δήμαρχε;
Αναφερόμενη στη σχετική ανάρτηση του Δημήτρη Μάρκου, η Ελένη Τσάκαλη χαρακτήρισε «πρωτοφανή κίνηση διχασμού» το σχόλιό του ότι οι συνεργάτες του, αντιδήμαρχοι, έλαβαν την πλειοψηφία.
«Συνεχίσατε, γράφοντας ότι «όλα, τελικά, είναι θέμα εμπιστοσύνης». Ρωτάω λοιπόν, ευθέως, δεν ντρέπεστε για αυτό; Δεν σέβεστε το ότι ο αθλητισμός και η ομάδα της πόλης θα έπρεπε να ενώνει και όχι να διχάζει του πολίτες;» πρόσθεσε η Έλενα Τσάκαλη.
«Σε εμένα μιλάτε;» αρκέστηκε να απαντήσει με ερώτηση ο Δημήτρης Μάρκου για να λάβει την απάντηση «απολύτως».

Το «ηθικό ασυμβίβαστο» και οι… «παρατάξεις» του «Α.Ο. Άρτεμις»
Στη συνέχεια, απευθυνόμενη στους δυο αντιδημάρχους, η Ελένη Τσάκαλη ανέφερε: «Δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό κύριε Σερέτη και κύριε Παραχεράκη ότι αφού έχετε λάβει θέσεις αντιδημάρχου θα έπρεπε να απέχετε από τη διοίκηση της ομάδας; Αντί για αυτό, αποδέχεστε αδιαμαρτύρητα, όλοι σας, να γίνεται λόγος για συντριπτική νίκη της παράταξής σας. Αναρωτιέμαι ποια ήταν η αντίπαλη παράταξη σε αυτές τις εκλογές. Μας είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι το ηθικό ασυμβίβαστο είναι άγνωστη λέξη για εσάς».

Γιάννης Παραχεράκης: «Ματώνουμε» για τον «Α.Ο. Άρτεμις»
«Δεν μπορείτε να κατηγορείτε τον Παραχεράκη για ηθικό ασυμβίβαστο. Ο «Α.Ο. Άρτεμις» δεν δίχασε ποτέ την Αρτέμιδα και ούτε θα τη διχάσει. Αντιθέτως, την ενώνει. Τρέχουμε εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο για τον «Α.Ο. Άρτεμις» και «ματώνουμε» για τον «Α.Ο. Άρτεμις», ποικιλοτρόπως» ανέφερε ο Γιάννης Παραχεράκης, απαντώντας στην Ελένη Τσάκαλη.

«Μπάχαλο» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου – «Πήρατε 162.000 ευρώ χωρίς παραστατικά. Έτσι κάνω και εγώ ομάδες»
Όταν ξεκίνησε να μιλάει σχετικά με το θέμα των επινίκιων μέσω Facebook ο Χρήστος Σερέτης τον διέκοψε ο πρώην Συμπαραστάτης του Δημότη, Χρήστος Ποθουλάκης, φωνάζοντας «κάνε απολογισμό πρώτα».
Για τουλάχιστον τρία λεπτά ακολούθησε έντονη λογομαχία στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου.
«Εκατόν εξήντα δύο χιλιάδες χωρίς παραστατικά. Αφού ανοίξατε το θέμα θα τα ακούσετε. Έτσι κάνω και εγώ ομάδες. Δώστε μου το λόγο να πω τα στοιχεία» συνέχισε, φωνάζοντας, ο Χρήστος Ποθουλάκης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρο Κατσούλη, να φωνάζει, επίσης και να τον ρωτάει γιατί δεν τα είπε όλα αυτά χθες, ημέρα Γενικής Συνέλευσης και εκλογών στον «Α.Ο.  Άρτεμις».
«Ήρθατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να λύσετε τις διαφορές που έχετε στον Α.Ο.  Άρτεμις;» ρώτησε το Χρήστο Ποθουλάκη ο Πέτρος Κατσούλης, εν μέσω φωνών διαμαρτυρίας κάποιων δημοτικών συμβούλων.

Χρήστος Σερέτης: Ο «Α.Ο. Άρτεμις» εκφράζει όλους μας
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Χρήστος Σερέτης, αρνήθηκε τις καταγγελίες του Χρήστου Ποθουλάκη και ανέφερε ότι για να είναι εκατό τοις εκατό νόμιμη η εκλογική διαδικασία του «Α.Ο. Άρτεμις» και ακριβώς επειδή και αυτός και ο Γιάννης Παραχεράκης είναι και αντιδήμαρχοι, οι ομάδα πλήρωσε 600 ευρώ για να παραστούν σε αυτές δύο δικηγόροι.
Σχετικά με το ηθικό ασυμβίβαστο» στο οποίο αναφέρθηκε η Ελένη Τσάκαλη, ο Χρήστος Σερέτης είπε ότι ήταν πρόεδρος του «Α.Ο. Άρτεμις» πριν γίνει αντιδήμαρχος και ότι θέλει μόνο το καλό του, πάνω από πρόσωπα και παρατάξεις. «Ο «Α.Ο. Άρτεμις» εκφράζει όλους μας» πρόσθεσε.

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει…
Κατά τη δευτερολογία της, η Ελένη Τσάκαλη ξεκαθάρισε ότι σε κανένα σημείο της τοποθέτησής της δεν έθιξε τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον «Α.Ο. Άρτεμις» οι δύο αντιδήμαρχοι και τόνισε ότι μίλησε για ηθικό ασυμβίβαστο, με δεδομένο το θεσμικό ρόλο που έχουν τα συγκεκριμένα άτομα στο Δήμο.
Συνεχίζοντας, η δημοτική σύμβουλος αναφέρθηκε στην υποθετική περίπτωση που ο «Α.Ο. Άρτεμις» ζητήσει, στο μέλλον, μια χρηματοδότηση από το Δήμο την οποία θα υπογράφουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός του και τα ίδια άτομα θα υπογράφουν και την απάντηση του Δήμου, ως αντιδήμαρχοι.

«Θα απέχουμε» ήταν η απάντηση του Γιάννη Παραχεράκη, ενώ όταν η Ελένη Τσάκαλη ρώτησε τους δυο αντιδημάρχους σχετικά με το αν θεωρούν ότι οφείλουν να καταδικάσουν την ανάρτηση του Χρήστου Μαρλαντή, ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, τη διέκοψε, ρωτώντας την γιατί αυτή δεν καταδικάζει άλλες αναρτήσεις.
«Δεν μιλάω σε εσάς, κύριε Δήμαρχε…» ήταν η απάντηση της δημοτικής συμβούλου, με το δήμαρχο να αναρωτιέται, αν, κατά αυτόν τον τρόπο, το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να ψάχνει τις αναρτήσεις όλων στο Facebook και να τις καταδικάζει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια