Τελικά, ποιος ενδιαφέρεται για τη live μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου;




Την υπόσχεσή του για την πρόθεση να κάνει πράξη το εδώ και καιρό αίτημα της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., της Άννας Ραφτοπούλου, για τη live μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε δώσει ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 27 Ιανουαρίου.

«Στο νέο προϋπολογισμό θα μπει κωδικός για το σχετικό κονδύλι» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, μετά από σχετική ερώτηση δημοτικού συμβούλου.

Στη συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου 2020, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2020.
Εμείς, δεν βρήκαμε σε αυτόν τον προϋπολογισμό δαπάνη για live μετάδοση των συνεδριάσεων. Και κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης δεν έγινε σχετική συζήτηση, ούτε υποβλήθηκε σχετικό ερώτημα από τους δημοτικούς συμβούλους.
Υπάρχει πρόβλεψη για τέτοια δαπάνη και βρίσκεται σε κάποιον κωδικό ή είναι διατυπωμένη με κάποια ονομασία που δεν καταφέρνουμε να αναγνωρίσουμε;

Σε αυτόν τον προϋπολογισμό, οι μόνοι κωδικοί δαπανών που υπάρχουν και θα μπορούσαν να είναι σχετικοί με το θέμα, είναι ένας κωδικός για προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών συγκροτημάτων και άλλος ένας που αφορά στην οπτικοποίηση και τη διαφάνεια των δράσεων του δήμου, για τον οποίο ο δήμαρχος εξήγησε, μετά από σχετική ερώτηση δημοτικού συμβούλου, ότι αφορά στην εφαρμογή Info-Δράση,  μια εφαρμογή που υπάρχει στο site του δήμου και καταγράφει τη δραστηριότητά του σχετικά με προμήθειες, υπηρεσίες, μελέτες, τεχνικά έργα και εκδηλώσεις.


Τελικά, υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τη live μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου;

Σχετικά άρθρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια