Τα φύκια στην παραλία του Αγίου Νικολάου Αρτέμιδας και τα φύκια που μας πουλάνε για μεταξωτές κορδέλες




Πήγε λέει ο δήμαρχος και καθαρίσει την παραλία του Αγίου Νικολάου από τα φύκια, αλλά κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα μετά από καταγγελία που του έκαναν.
Δεν μας ενημερώνει ο δήμαρχος για τους λόγους που έγινε η καταγγελία, αν είχε δίκιο αυτός που την έκανε, αν σταμάτησε ο καθαρισμός της παραλίας, αν θα συνεχιστεί, αν θα γίνει κάποτε και με ποιον τρόπο.
Δεν μας ενημερώνει, δηλαδή, για τα όσα θα πρέπει να απασχολούν έναν λογικά σκεπτόμενο δημότη. Μας λέει μόνο ότι κάποιοι διέκοψαν μια συγκεκριμένη προσπάθεια που έκανε για να καθαρίσει την παραλία από τα φύκια που βρίσκονται εκεί εδώ και χρόνια, σχεδόν μόνιμα.
Στόχος της ανάρτησής του, όπως ο ίδιος γράφει, η «ενημέρωση κάποιων αυστηρών κριτών...που κάνουν υποδείξεις για τα φύκια». Είναι σαν να μας λέει δηλαδή «δείτε τι τραβάω εσείς που με κρίνεται για τα φύκια που έχουν στοιβαχτεί στην παραλία. Πάω να την καθαρίσω και δεν με αφήνουν».
Δηλαδή, στόχος του δημάρχου με τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι να δικαιολογηθεί για την εικόνα της παραλίας, ρίχνοντας τα βάρη σε κάποιους που… εμποδίζουν το έργο του.

Όμως, ο στόχος του θα έπρεπε να ήταν άλλος. Θα έπρεπε αρχικά να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο ο νόμος επιβάλλει να καθαριστεί από τα φύκια η συγκεκριμένη παραλία. Και μετά να μας πει αν μπορεί ή όχι και γιατί, να εφαρμόσει το συγκεκριμένο τρόπο. Και με το θάρρος της γνώμης και των επιλογών του να αναλάβει και την όποια ευθύνη.

Αντί για αυτό, με επόμενη ανάρτησή του, συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος… Ο δήμαρχος στα ίχνη των προδοτών… Έψαξε στο… Facebook και βρήκε τους «υπαίτιους», οι οποίοι... κατοικοεδρεύουν στην ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. της Άννας Ραφτοπούλου.
Μια ανάρτηση ενός υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της συγκεκριμένης παράταξης, ο οποίος δεν εξελέγη στις εκλογές του 2019, στην οποία αναφέρεται ενδεδειγμένος τρόπος της απομάκρυνσης των φυκιών από τις παραλίες και κάποιες προσωπικές του απόψεις και πληροφορίες, καθώς και τα «like» φίλων του, ανάμεσα στους οποίους και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, είναι αρκετά στοιχεία για το δήμαρχο, για την αποκάλυψη «των ενόχων».

«Δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε πλέον για το ποιοι βρίσκονται πίσω από τις καταγγελίες για τα φύκια! Σύσσωμη η παράταξη της κυρίας Ραφτοπούλου τάσσεται κατά του καθαρισμού της παραλίας από τα φύκια, ρίχνοντας μάλιστα ευθύνες για διάβρωση του εδάφους» γράφει στη σελίδα του στο Facebook.

Η καταγγελία στο επίκεντρο και τα φύκια στη γνωστή τους, εδώ και χρόνια, θέση
Και τώρα, τι;
Μερίδα δημοτών ψάχνει να βρει τον καταγγέλλοντα για «να τον φτύσει»…
Μια άλλη μερίδα, κατά πολύ μικρότερη, αφήνει υπονοούμενα για… δήθεν καταγγελίες…
Η Άννα Ραφτοπούλου λυπάται για το «πολιτικό κατρακύλισμα» του δημάρχου και  περιμένει, άμεσα, «τις αποδείξεις των συκοφαντιών» του…
Η ΑΝΑΣΣΑ, δια στόματος Ελένης Τσάκαλη, καλεί το δήμαρχο να παραιτηθεί αν δεν έχει συγκεκριμένα στοιχεία για το ποιος έκανε την καταγγελία…
Η Ελένη Τσάκαλη συμφωνεί ότι ο τρόπος που ο δήμαρχος επέλεξε για να απομακρύνει τα φύκια από την παραλία, τρόπος «στα όρια του νόμου» όπως κατά δήλωσή της τον χαρακτήρισε ο Δημήτρης Μάρκου,  είναι ο σωστός, «δεδομένης της κατάστασης, που έπρεπε άμεσα να αντιμετωπιστεί, ακόμη κι αν μοιραία αφαιρεθεί μέρος άμμου από αυτήν τη διαδικασία».

Όλοι τους, αντί να ενημερώσουν τους δημότες και να συντελέσουν με πρακτικό τρόπο στην καλύτερη εικόνα της παραλίας, αναλώνονται σε μεγαλοστομίες και βαρύγδουπες καταγγελίες με στόχο το «χάιδεμα» των αυτιών των δημοτών και σε μια προσπάθεια να τους στρέψουν στο παντελώς αδιάφορο, στο «ποιος έκανε την καταγγελία».

Και γιατί πρέπει να αναρωτιόμαστε ποιος έχει κάνει την καταγγελία; Αυτό είναι το πρόβλημα; Οι όποιες κουτσομπολίστικες ανησυχίες μας; Ή αν η καταγγελία στέκει, σχετικά με το οποίο κανείς δεν ενημερώνει;
Και γιατί είναι κακό να κάνει κάποιος μια καταγγελία; Δηλαδή, δεν είναι οι καταγγελίες ένα νόμιμο όπλο στα χέρια αυτών που θίγονται; Δηλαδή, δεν είναι οι νόμοι για να εφαρμόζονται;
Και από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτός που έκανε την καταγγελία θέλει να πλήξει τη δημοτική αρχή;
Και από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτός που έκανε την καταγγελία δεν θέλει να φύγουν με το σωστό τρόπο τα φύκια από το συγκεκριμένο σημείο της παραλίας και να πάνε σε κάποιο άλλο, όπως ο νόμος ορίζει;

Στο μεταξύ, η παραλία του Αγίου Νικολάου παραμένει με τα φύκια να σχηματίζουν βουνό εκεί που σκάει το κύμα, περιμένοντας έναν δήμαρχο που θα καταφέρει να την καθαρίσει και να τη διατηρήσει καθαρή, όλον το χρόνο, μέσα από οποιεσδήποτε δυσκολίες.
Η αντιπολίτευση κάνει τη δουλειά της, οι οικολόγοι τη δική τους, νόμοι υπάρχουν, ευρωπαϊκές και άλλες οδηγίες υπάρχουν, καταγγέλλοντες υπάρχουν, απόψεις υπάρχουν, οι έξω από το χορό, συνήθως, πολλά τραγούδια ξέρουν, η κριτική πάντα γίνεται και συχνά και με μεγάλη ευκολία έως και ανοησία, οικονομικές δυσκολίες υπάρχουν, ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν, κακοί δημότες υπάρχουν, υπάρχουν και χίλια άλλα προβλήματα, αλλά, τρόποι πάντα υπάρχουν και, τελικώς, την μπάνκα τινάζουν αυτοί που τα καταφέρνουν, ξεπερνώντας τις όποιες αντιξοότητες.
Και οι συγκεκριμένοι, δεν πιπιλάνε συνεχώς την ίδια καραμέλα με την όποια "κακιά Ραφτοπούλου", που "δεν θέλει το καλό του τόπου" και που για να εξυπηρετήσει τα δικά της πολιτικά οφέλη καταφέρνει, συνεχώς, να βάζει τρικλοποδιές στη δημοτική αρχή, τώρα με την καταγγελία για τα φύκια, πριν δυο μήνες με το skate park και την αγορά οικοπέδου για το 4ο Δημοτικό Αρτέμιδος και πάει λέγοντας…

Το στοίχημα είναι ποιος θα φέρει αποτέλεσμα και η εύρεση της συνταγής, δική τους δουλειά και ευθύνη είναι.  Και εκτός από αυτό, είναι και η αιτία της ύπαρξής τους. Γιατί αν όλα ήταν εύκολα και ξεκάθαρα, αν όλα ήταν ρόδινα, αν δεν υπήρχαν ελλείψεις και δυσκολίες, οικονομικές και ανθρώπινου δυναμικού και άλλες, δεν θα υπήρχαν ούτε εκλογές, ούτε δήμαρχοι, ούτε δημοτικοί σύμβουλοι, ούτε συμβούλια και συζητήσεις επί συζητήσεων για να βρεθούν λύσεις για κάποια θέματα.
Θα αρκούσε ένας δημόσιος υπάλληλος, επιπέδου γραμματειακής υποστήριξης, ο οποίος θα τηρούσε, απλώς, ένα χρονοδιάγραμμα.

Σχετικά άρθρα





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια