«Πράσινο» φως για την κατασκευή του 3ου γυμνασίου Αρτέμιδος – Πώς θα είναι το κτίριο

 



Το «πράσινο φως» για την ανέγερση του 3ου  9/θέσιου Γυμνασίου Αρτέμιδας του Δήμου Σπάτων –  Αρτέμιδος, με χρηματοδότηση ύψους 4.970.000 από την Περιφέρεια Αττικής και δικαιούχο την «ΚΤΥΠ Α.Ε», άναψε μετά από την ένταξη της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

«Η Περιφέρεια Αττικής με σταθερά βήματα και με μεθοδικές ενέργειες θέτει τις προϋποθέσεις για την δημιουργία σύγχρονων κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων, που αφενός θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά, αφετέρου θα εξασφαλίζουν την επάρκεια αιθουσών. Κάνουμε πράξη την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας, αξιοποιώντας προς όφελος των πολιτών κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο», τόνισε περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη για την συμβολή του και τη συνεχή στήριξη για την υλοποίηση έργων και σημαντικών υποδομών στην περιοχή μας αλλά και συνολικότερα στην Ανατολική Αττική» ανέφερε ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου.

  

Πώς θα είναι το νέο γυμνάσιο Αρτέμιδος

 

Το σχολικό συγκρότημα θα αποτελείται από δυο κτίρια. 

Α) Το κυρίως κτίριο του σχολείου θα έχει υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και δώμα.

Το υπόγειο περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης εννέα αυτοκινήτων, χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων και αποθηκευτικούς χώρους.

Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρους διοίκησης, τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας 45 τετραγωνικών μέτρων, δυο αίθουσες διδασκαλίας 30 τετραγωνικών μέτρων, το εργαστήριο αισθητικής αγωγής, χώρους υγιεινής και χώρους αποθήκευσης.

Ο Α΄ όροφος περιλαμβάνει πέντε αίθουσες διδασκαλίας 45 τετραγωνικών μέτρων, εργαστήριο τεχνολογίας, εργαστήριο φυσικών επιστημών, δυο εργαστήρια πληροφορικής, βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής και χώρους αποθήκευσης. Παράλληλα, μελετήθηκε και χωροθετείται ελεύθερος αύλειος χώρος μεταξύ των κτιρίων και στη νότια και ανατολική πλευρά του οικοπέδου.

Β) Το κτίριο της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων προβλέπεται μονώροφο και περιλαμβάνει επιπλέον το κυλικείο και την αποθήκη οργάνων γυμναστικής.




Η υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Αττικής έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη παρουσία του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της «ΚΤΥΠ» Θ. Γιάνναρη και του Προέδρου της κ. Τ. Κατσίπου, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόση. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).


Από το 2016 οι προσπάθειες 

 

Σειρά από κινητοποιήσεις, προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να αποδεχτεί την αναγκαιότητα της ίδρυσης του 3ου Γυμνασίου Αρτέμιδος, είχαν πραγματοποιήσει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σπάτων – Αρτέμιδος, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος.

Ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος, με την απόφαση 420/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου υιοθέτησε το αίτημα ίδρυσης 3ου γυμνασίου. Το αίτημα στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Λίγο αργότερα όμως, το αίτημα απορρίφθηκε από τη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς κανένας να μπει στον κόπο να εξηγήσει τους λόγους.

Χρειάστηκε να περάσουν όλα αυτά τα χρόνια, να γίνουν πολλές κινητοποιήσεις και προσπάθειες για να αρχίσει να υλοποιείται το έργο.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια