Επιτέλους, το γκρεμίζουν - Στις 74.312 ευρώ το κόστος - Με άλλη μια απευθείας ανάθεση...

 



Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλει ο Δήμος, αφού σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών το εκτιμώμενο κόστος για να γκρεμιστεί το κτίσμα είναι στο υπερβολικό ποσό των 74.312,93 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Επιτέλους, ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος πήρε την απόφαση να γκρεμιστεί, με απευθείας ανάθεση, το επικίνδυνο κτίσμα, το παλαιό πατητήρι ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται στη γωνία των οδών Βασιλέως Παύλου και Ρήγα Φεραίου, στα Σπάτα.


 

Πρόκειται για ένα κτίριο που δεν χρειαζόταν αυτοψία ειδικού για να διαπιστωθεί η επικινδυνότητά του, ένα κτίριο που εδώ και χρόνια ήταν εμφανώς ετοιμόρροπο, αλλά μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνα ετοιμόρροπο», διαπιστώθηκε η «ανάγκη για την επείγουσα καθαίρεσή του» και απομονώθηκε με κορδέλες ασφαλείας, ενώ απαγορεύτηκε και η διέλευση των αυτοκινήτων στο κομμάτι της Ρήγα Φεραίου όπου βρίσκεται.

Η πρόσφατη διαπίστωση του Δήμου για την «ανάγκη επείγουσας καθαίρεσής του», κάτι που όλοι μας διαπιστώναμε καθημερινά, εδώ και χρόνια,  οδηγεί, πού αλλού, στην απευθείας ανάθεση προκειμένου το κτίριο να γκρεμιστεί...



Το συγκεκριμένο κτίριο έχει χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνα ετοιμόρροπο» με το από 15/12/2022 Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπης Οικοδομής. Ο φάκελος του κτιρίου διαβιβάστηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου και αυτή έκανε αυτοψία στο κτίριο και έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σε επόμενη αυτοψία, στις 3 Μαρτίου, διαπιστώθηκαν και άλλες φθορές στο κτίριο, οι οποίες κρίθηκε ότι εγκυμονούν περαιτέρω κινδύνους για την ασφάλεια. 


Σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών το εκτιμώμενο κόστος για να γκρεμιστεί το κτίσμα στο ποσό των 74.312,93 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια