Η υποχρέωση των ιδιοκτητών ακινήτων πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος


Όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, είναι υποχρεωμένοι να τα καθαρίσουν από ξερά χόρτα και υλικά που μπορούν να καούν ή να εκραγούν, καθώς και να απομακρύνουν όσα συλλέξουν.

 Πρόκειται για μια υποχρέωση που προβλέπεται από την Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012 (ΦΕΚ Β/1346/12) και η αυτεπάγγελτη επέμβαση του Δήμου και η επιβολή διοικητικών προστίμων  περιγράφεται στο άρθρο 94 του ν.3852/2010.

 

·        Φύλλα ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν, συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους, όπως τα οικιακά απορρίμματα.

·        Υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιά, συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα µε ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα, για την εύκολη φόρτωσή τους δεν βγαίνουν στο πεζοδρόμιο. Για τη συλλογή τους ο ιδιοκτήτης  υποχρεούται να ειδοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου (22943 20 611).

 ·        Οι ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων μεριμνούν οι ίδιοι για την απομάκρυνση και τη              διάθεση αυτών με δική τους ευθύνη και δαπάνες, γιατί δεν καταβάλουν ανταποδοτικά τέλη                    καθαριότητας.

 

Σε περίπτωση που απόβλητα πρασίνου απορρίπτονται ασυσκεύαστα, επιβάλλεται στον υπεύθυνο πρόστιμο σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια