«Φταίνε και τα νερά» για την ασφαλτόστρωση - παρωδία της Βασιλέως Παύλου




 «Πήραν δείγματα, η Τεχνική Υπηρεσία έκανε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, έγιναν όλα σωστά…».

Αυτά είπε ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, στο δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Μαΐου σχετικά με την ασφαλτόστρωση της Βασιλέως Παύλου, το 2019. Μια ασφαλτόστρωση που όλοι μας ευχόμαστε να μην είχε γίνει ποτέ…

«Πήραν δείγματα, η Τεχνική Υπηρεσία έκανε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, έγιναν όλα σωστά…».

Και μετά τους… «ελέγχους», παραλάβατε το… έργο. Συγχαρητήρια! Το ελέγξατε, αλλά δεν το είδατε. Γιατί τα λάθη του έργου είναι ορατά με γυμνό μάτι.



Είναι ο κεντρικότερος δρόμος των Σπάτων. Τελευταία φορά που ασφαλτοστρώθηκε ήταν λίγο πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, που έγιναν στις 26 Μαΐου 2019. Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα προεκλογικό έργο. Μύριζε ακόμα η πίσσα όταν πήγαμε στις κάλπες. Αλλά το κακό δεν ήταν αυτό. Το κακό ήταν ότι στρώθηκε λάθος.

Η άσφαλτος έπεσε χωρίς τα καλύμματα των υπονόμων και των φρεατίων να ισοσταθμιστούν με αυτήν, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη επιφάνεια.

Αποτέλεσμα, τα καπάκια αυτά να γίνουν «λακκούβες» που καταπονούν τις αναρτήσεις των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στο συγκεκριμένο δρόμο. «Λακκούβες» που ακόμα και αν οι οδηγοί κάνουν  σλάλομ για να τις αποφύγουν δεν τα καταφέρνουν, λόγω της στενότητας της οδού και του πόσο κοντά είναι και όχι στην ίδια ευθεία η μία με την άλλη.


Δεν είναι υπερβολή κάποιος να πει ότι με αυτήν την ασφαλτόστρωση ο δρόμος περιήλθε σε μια κατάσταση χειρότερη από αυτήν που θα ήταν αν τον είχαν αφήσει όπως ήταν.

Από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου έως το μπαρ «Sofianos» η διαδρομή με αυτοκίνητο είναι τραγική.

Επιπλέον, σήμερα, το οδόστρωμα είναι και φθαρμένο. Έχει υποστεί ρηγματώσεις και έχει χάσει την επιπεδότητά του.



«Η ασφαλτόστρωση της Βασιλέως Παύλου ήταν ένα έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε με μία έκπτωση πάρα πολύ μεγάλη έκπτωση, της τάξης του 63%, αν δεν κάνω λάθος. Ήταν ένα έργο «σκοτωμένο»  από την έκπτωση. Η Τεχνική Υπηρεσία έκανε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Έχει πάρει τα απαραίτητα δείγματα, μάλιστα, ο κύριος Νομικός ζήτησε και πήραμε και δείγματα  «καρότα»* από ειδικά σημεία, για να δούμε εάν έχει γίνει σωστή συμπίεση και αν υπάρχει και το σωστό πάχος. Και διαπιστώθηκε ότι όλα έγιναν σωστά. Αυτό που έχει συντελέσει στην καταστροφή του τάπητα είναι ότι… Δεν λέω ότι έχει την κύρια ευθύνη, αλλά έχει συντελέσει σοβαρά… Είναι ότι διαρκώς στη Βασιλέως Παύλου υπάρχουν νερά, μέρα-νύχτα, σε συγκεκριμένα σημεία και αυτό αποτελεί επιπλέον φθορά».

*Δείγματα – «καρότα» είναι κυλινδρικά τμήματα ασφάλτου, που λαμβάνονται με ειδικό μηχάνημα, από σημεία τυχαία και κατανεμημένα σε όλο το μήκος της, σαν δείγμα, για να εξεταστεί η σύστασή της και τα πάχος της

Αυτά ανέφερε ο δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Μαΐου 2023, μετά από ερώτηση της επικεφαλής της Ανανεωτικής, Ανεξάρτητης Συμμαχίας Σπάτων – Αρτέμιδος (ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.), Άννας Ραφτοπούλου, σχετικά με την ασφαλτόστρωση της Βασιλέως Παύλου του 2019.


Για την… ταμπακέρα δεν ανέφερε κάτι ο δήμαρχος. Θα  στρωθεί ξανά η Βασιλέως Παύλου; Και πότε; Γιατί ταλαιπωρεί τους δημότες εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια...


Για τα «έργα της τελευταίας στιγμής»

Το ερώτημα έμεινε αναπάντητο. Αντιθέτως, η Δημήτρης Μάρκου δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί σχετικά με τον χαρακτηρισμό της ασφαλτόστρωσης από την Άννα Ραφτοπούλου  ως «έργο τελευταίας στιγμής».

«Τη Βασιλέως Παύλου τη χαρακτηρίσατε «έργο τελευταίας στιγμής». Θα πρέπει να σας πω ότι για τα έργα τα δικά μας δεν υπάρχει τελευταία στιγμή. Αν ανατρέξετε, θα δείτε ότι έργα συνέχισαν να υλοποιούνται και μετά τις εκλογές, τον επόμενο μήνα, τον Ιούλιο του 2019, τον Σεπτέμβριο του 2019… Γενικώς, δεν έχουν σταματήσει να υλοποιούνται έργα τα οποία γίνονται συνεχώς και με γρήγορους ρυθμούς» είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος.

 

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια