Οι δημοτικοί υπάλληλοι της Αρτέμιδος για τη δολοφονία του συναδέλφου τους στο Διόνυσο



Τη βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δολοφονημένου συναδέλφου τους, εκφράζουν με επιστολή τους οι δημοτικοί υπάλληλοι της Αρτέμιδος.

Το έγκλημα σόκαρε την τοπική κοινωνία του Διονύσου. Το πρωί της Δευτέρας, στις 27 Ιανουαρίου, ένας 77χρονος, κάτοικος της περιοχής, μπήκε στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Διονύσου, όπου βρισκόταν ένας 50χρονος δημοτικός υπάλληλος, υπεύθυνος για τα δίκτυα ύδρευσης στην περιοχή και τον πυροβόλησε εξ επαφής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το θύμα φέρεται να δέχθηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι, ενώ ο δράστης φέρεται να παραπονιόταν στον υπάλληλο ότι ο δήμος δεν είχε μεριμνήσει για κάποιο πρόβλημα με την ύδρευση.

Το θύμα ήταν προϊστάμενος στην Υπηρεσίας Ύδρευσης, στο Δήμο Διονύσου.

«Σοκάρει η σκέψη ότι τέτοια τραγικά συμβάντα μπορεί να λάβουν χώρα σε οποιαδήποτε Δημοτική Υπηρεσία, ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε οποιονδήποτε εργαζόμενο στη Τοπική Αυτοδιοίκηση που «μάχεται» καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, με σοβαρή έλλειψη προσωπικού και μέσων, προσπαθώντας απλά να προσφέρει τις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες στους πολίτες, αντιμετωπίζοντας καθημερινά εκατοντάδες περιπτώσεις εξαγριωμένων Πολιτών που βρίσκουν ως «εξιλαστήριο θύμα» τον εργαζόμενο που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του καθήκοντος» αναφέρει σε επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος και προσθέτει ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που μπορεί να θέσουν «εκτός εαυτού» ένα πολίτη ευθύνονται άλλοι και όχι ο εργαζόμενος.
«Ευθύνονται αρχικά οι πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια στη χώρα μας οι οποίες έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην εξαθλίωση ρίχνοντας όλο το βάρος της δήθεν οικονομικής κρίσης, στις πλάτες τους. Ευθύνονται επίσης οι πολιτικές που εφαρμόζουν οι δημοτικοί «άρχοντες» και οι διοικήσεις τους, ανίκανες να οχυρώσουν, να οργανώσουν και να ενισχύσουν τις δημοτικές Υπηρεσίες έτσι ώστε να μπορούν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους ενώ παράλληλα πετάνε το «μπαλάκι» της δικής τους ανικανότητας και των δικών τους αποτυχιών στους εργαζόμενους γιατί έτσι προτάσσει η ρουσφετολογική και πελατειακή τακτική που ακολουθεί η πλειοψηφία αυτών» αναφέρουν στην επιστολή τους και καλούν τον υπουργό Εσωτερικών, την Κ.Ε.Δ.Ε. και την Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση οριστικών λύσεων που θα προστατέψουν τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας τους, σε καθημερινή βάση» αναφέρει το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια