Διχάζει το 4ο δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος με αφορμή την αναθεώρηση του προϋπολογισμού



Όλα ξεκίνησαν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα,  17 Φεβρουαρίου και πιο συγκεκριμένα, από την ψηφοφορία για την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2020, η οποία περιείχε, ανάμεσα σε πολλά άλλα, τη δαπάνη για την αγορά του οικοπέδου στο οποίο θα χτιστεί το 4ο δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος.
Η αναμόρφωση εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, οι σύμβουλοι της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., εκτός από δύο, ψήφισαν «όχι» στην αναμόρφωση και ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, την επόμενη μέρα, υποστήριξε, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ότι ψήφισαν «όχι» «αυτοί που δεν θέλουν να γίνει τίποτα προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη».

Στη συνέχεια, η Άννα Ραφτοπούλου καταγγέλλει το δήμαρχο για «μεθοδευμένο σάλο» προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκειά του» και τα social media παίρνουν «φωτιά»…

Η έγκριση του αρχικού προϋπολογισμού του 2020 δεν απασχόλησε κανέναν, παρά το ότι και τότε κάποιοι δεν τον ψήφισαν
Ο προϋπολογισμός του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος για το 2020 ψηφίστηκε με την 342/2019 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 23 Δεκεμβρίου 2019, στην 20η ειδική συνεδρίασή του.


Σε αυτόν τον προϋπολογισμό δεν υπήρχε πρόβλεψη για ποσό το οποίο ο δήμος θα διέθετε σε αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του 4ου δημοτικού σχολείου Αρτέμιδος.

Ως μήνας αναφοράς των οικονομικών δεδομένων του προηγούμενου έτους θεωρήθηκε ο 8ος μήνας του 2019 και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία και τον ενέκρινε.

Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Ραφτοπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Φράγκου, Δημήτριος Μποτζιολής, Γεώργιος Αργυρός, Ευάγγελος Τσέπας, Πέτρος Πουλάκης, Νικόλαος Κρόκος, Ελένη Τσάκαλη, Ιωάννης Μάρκου, Ειρήνη Πιτσιγαυδάκη, Νικόλαος Δάρδαλης, Βασίλειος Κουτρουμπίνης.

Ψήφισαν «λευκό» οι δημοτικοί σύμβουλοι  Φίλιππος Αργυρός, Στέφανος Κατής.

Δήλωσε «παρών» ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Στρατίκης.

Απόντες οι Σωτήριος Δούρος, Δήμητρα Αναγνωστοπούλου,  Αθηνά Λύτρα, όλοι από την ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α..

Τι είναι οι τροποποιήσεις και οι αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού
Ο δήμος οφείλει να καταθέτει τον προϋπολογισμό κάθε νέου έτους έως το τέλος του προηγούμενου. Αυτονόητο είναι ότι αυτό γίνεται κατά προσέγγιση, αφού πριν λήξει το οικονομικό έτος δεν υπάρχει ακριβής εικόνα των εσόδων και εξόδων του δήμου. Όμως, σε γενικές γραμμές, με αυτόν τον προϋπολογισμό δίνεται η εικόνα του δημοσιονομικού αποτελέσματος που θέλει να επιφέρει ο δήμος.
Ακολουθούν τροποποιήσεις και αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού, καθώς τα δεδομένα μεταβάλλονται.
Οποιαδήποτε, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους, μεταβολή του εγκεκριμένου αναλυτικού προϋπολογισμού του δήμου λέγεται αναμόρφωση ή τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Είναι, περίπου, σαν κάποιος από εμάς να λέει: «Το 2020 θα πάρω τόσα από τους μισθούς μου, θα δώσω τόσα στο ενοίκιο του σπιτιού μου, τόσα στο σούπερ μάρκετ, τόσα στη ΔΕΗ, τόσα εδώ, τόσα εκεί… Θα μου μείνουν περίπου τόσα και αυτά θα τα δώσω για να κάνω… αυτό, εκείνο και το άλλο».
Είναι ένας υπολογισμός, κατά προσέγγιση και με βάση τα δεδομένα που επικρατούν τη στιγμή που τον κάνουμε. Όμως, τα πράγματα, καθημερινά, αλλάζουν. Και μπορεί μια μέρα να υπάρξει μια ανάγκη για να δώσουμε χρήματα για να πληρώσουμε κάτι έκτακτο. Μπορεί να έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας και να χρειαστεί να πληρώσουμε γιατρούς. Μπορεί να μας χαλάσει κάτι και να πρέπει να το επιδιορθώσουμε ή να το αντικαταστήσουμε. Μπορεί να πρέπει να αγοράσουμε κάτι το οποίο θεωρούμε αναγκαίο και να αποφασίσουμε να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας. Και μπορεί, για παράδειγμα, να αποφασίσουμε ότι δεν θα πάμε διακοπές, γιατί πρέπει να αγοράσουμε σπίτι. Κάποιοι άλλοι μπορεί να αποφασίσουν ότι θα μειώσουν τα χρήματα που δίνουν στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν σπίτι, κάποιοι άλλοι μπορεί «κόψουν» οποιαδήποτε άλλη δαπάνη, μπορεί ακόμα και να βάλουν «φέσια» για να αγοράσουν σπίτι. Το από πού θα «κόψεις» χρήματα για να τα δώσεις κάπου αλλού, είναι για κάποιους μια περίπλοκη απόφαση, για άλλους μια απόφαση που την παίρνουν χωρίς σκέψη, σκεπτόμενοι ότι «έχει ο Θεός…», ενώ δε λείπουν και αυτοί που προτιμούν να μη ρισκάρουν οτιδήποτε, εκτός αν ένα έκτακτο γεγονός τους αναγκάσει.
Και όσο πιο πολλές είναι οι ανάγκες μας για δαπάνες, τόσο πιο περίπλοκα γίνονται τα πράγματα. Εκτός αν είναι πολλές και οι πηγές των εσόδων μας, έτσι ώστε να μπορούμε να αποκτούμε εύκολα ό,τι θέλουμε. Όπου υπάρχει φτώχεια, υπάρχει γκρίνια…

Κάπως έτσι λειτουργεί και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού του δήμου.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου συντάσσει και εισηγείται το σχέδιο του προϋπολογισμού, ελέγχει την πρόοδο υλοποίησης του και έχει την ευθύνη για την πιστή εκτέλεσή του.

Πρόσκληση για ψήφιση της αναθεώρησης του προϋπολογισμού από το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να έχει ψηφιστεί από την Οικονομική Επιτροπή
Στις 13 Φεβρουαρίου 2020, στην ιστοσελίδα του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος δημοσιεύτηκε πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, της Δευτέρας, 17 Φεβρουαρίου 2020.
Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης η «λήψη απόφασης περί έγκρισης 1ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Έργων έτους 2020 (αρ. απόφ. Ο.Ε.---/2020)».
Το (αρ. απόφ. Ο.Ε.---/2020) σημαίνει αριθμός απόφασης Οικονομικής Επιτροπής. Οι τρεις παύλες υποδηλώνουν κενό. Στη θέση τους θα έπρεπε να υπήρχε ο αριθμός της απόφασης, αλλά η Οικονομική Επιτροπή δεν είχε συνεδριάσει ακόμα και, άρα, δεν είχε αποφασίσει. Επομένως, ο αριθμός της απόφασής της δεν υπήρχε όταν συντάχτηκε η πρόσκληση για το δημοτικό συμβούλιο. Μάλλον, υπήρχε η σιγουριά ότι η Οικονομική Επιτροπή θα αποφάσιζε θετικά.



Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού η «πρώτη εμφάνιση» της αγοράς του οικοπέδου για το 4ο δημοτικό σχολείο
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου συνεδρίασε στις 14 Φεβρουαρίου του 2020, με πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης τη «λήψη απόφασης περί έγκρισης 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Έργων έτους 2020», μεταβολή αναγκαία «βάσει των ρεαλιστικών μεγεθών της χρήσης 2019, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και σύμφωνα με τις εισηγήσεις των υπηρεσιών».

Στη συγκεκριμένη εισήγηση για την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2020 υπήρξε, για πρώτη φορά, πρόβλεψη για δαπάνη 310.000 ευρώ για «αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του 4ου δημοτικού σχολείου ΔΕ Αρτέμιδος», με κωδικό 15-7112.001.  


Σε αυτή την συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία και εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την έγκριση της 1ης αναμόρφωσης και τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Έργων έτους 2020.

Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Μάρκου, Άννα Ραφτοπούλου και Ελένη Φράγκου.

Η απόφαση έλαβε αριθμό 044/2020. Δηλαδή, η απόφαση «βαφτίστηκε» στις 14 Φεβρουαρίου και στις 17 Φεβρουαρίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια και «ήρθε» στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε το βράδυ της ίδιας μέρας.



Σχετικά άρθρα

Το δημοτικό συμβούλιο εγκρίνει την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2020
Το δημοτικό συμβούλιο της 17ης Φεβρουαρίου 2020, αφού έλαβε υπόψη την υπ΄ αριθμ.044/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς και τις προσθήκες και μεταβολές που εισηγήθηκε ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου, Γιώργος Πρίφτης, ενέκρινε την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Έργων έτους 2020.


Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι  Άννα Ραφτοπούλου, Σωτήριος Δούρος, Ελένη Φράγκου, Δημήτριος Μποτζιολής, Γεώργιος Αργυρός, Ευάγγελος Τσέπας, Πέτρος Πουλάκης, Ελένη Τσάκαλη, Ιωάννης Μάρκου, Ειρήνη Πιτσιγαυδάκη, Αθηνά Λύτρα.

Για ποιους λόγους η Άννα Ραφτοπούλου δεν ψήφισε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού
Στην τοποθέτησή της, πριν την ψηφοφορία, η Άννα Ραφτοπούλου είπε:
«Κατανοούμε ότι, αναγκαστικά, θα έρθει μία αναμόρφωση του προϋπολογισμού, σύντομα, μετά τις παρατηρήσεις και μετά τα ρεαλιστικά μεγέθη της χρήσης του 2019, που ολοκληρώθηκαν και, αναγκαστικά, θα γίνουν κάποιες αναπροσαρμογές, όμως αυτό που βλέπουμε και έχουμε στα χέρια μας δεν συνάδει με όλα αυτά.
Παραδείγματος χάρη, δεν συνάδει να μιλάμε για τέτοιες συγκλονιστικές αυξήσεις και θα πω μόνο δύο, χαρακτηριστικά… Υπάρχουν κι άλλα… Τέλη και δικαιώματα ύδρευσης. Μιλάμε για 715.000 ευρώ αύξηση. Δεν μπορεί, ούτε από τις παρατηρήσεις να προήλθε, ούτε από το τελευταίο τετράμηνο, μία τόσο μεγάλη αύξηση, όταν μιλάμε για 3.300.000 ευρώ συν 714.000.
Επίσης,  εισφορά σε χρήμα και γη, δημοτικής ενότητας Αρτέμιδος… συν 326.000. Πάλι μία πολύ μεγάλη προσθήκη, που δεν την κατανοούμε.
Όπως, επίσης, το να βλέπουμε προσθήκες έργων, φυσιολογικό θα μου πεις, η προσθήκη όμως ενός υπέρ… SOS θέματος, όπως αυτή του 4ου δημοτικού, δηλαδή, ενός σχολικού χώρου, που, φυσικά, όλοι τον θέλουμε και όλοι τον επικροτούμε, δεν μπορεί να προβλέπεται σε μία αναμόρφωση προϋπολογισμού. Τι θέλω να πω; Ότι είναι σίγουρα και πρόθεσή σας να γίνει, άρα, λοιπόν, γιατί να μην υπήρχε αυτό για το οποίο «γκρινιάζαμε» και στον προϋπολογισμό, να μην υπήρχε τότε, να μην το βλέπαμε και τότε αποτυπωμένο. Δηλαδή, θέλω να πω, γιατί να φτάνουμε σε προϋπολογισμούς που να αναγκαζόμαστε να λέμε ότι είναι προϋπολογισμοί «κόψε – ράψε», για να μπορέσουμε να τον καταθέσουμε και να προχωρήσουμε.
Επίσης, θέλω να πω κάτι που το έχω πει και άλλες φορές. Δεν θέλουμε, εν μέσω μιας τέτοιας οικονομικής κατάστασης, να βλέπουμε να αφαιρούνται, έστω και μικρά ποσά, που έχουν να κάνουν με κοινωνικές παροχές. Και πολύ επιγραμματικά θα διαβάσω πολύ λίγα πράγματα.
Βλέπω ότι μειώνεται στο μηδέν το επίδομα απροστάτευτων παιδιών. Βλέπω να μειώνεται στο μηδέν η μίσθωση πούλμαν, που, φαντάζομαι θα αφορά σε κάποιες εκδρομές των Κ.Α.Π.Η.. Βλέπω να μηδενίζεται η συντήρηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, που θα μπορούσε άμεσα να φτιαχτεί, να πηγαίνουν εκεί τα παιδιά, αντί οι μαμάδες τους να τα πηγαίνουν σε παιδότοπους, να πληρώνουν και να φεύγουν μακριά από την αγορά μας.
Θα ήταν δέλεαρ για μας να ψηφίζαμε (την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Έργων έτους 2020), μόνο και μόνο επειδή υπάρχει το 4ο δημοτικό, που όλοι το περιμένουμε. Όμως, συνολικά και με δεδομένο ότι δεν έχουμε ψηφίσει και τον προϋπολογισμό του 2020, εμείς δεν θα τον ψηφίσουμε».

«Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε μεμονωμένα. Εάν μπορούσαμε, μεμονωμένα, να ψηφίζουμε κωδικούς, φυσικά και θα ψηφίζαμε το 4ο δημοτικό σχολείο και άλλα, που βλέπουμε. Δεν μπορούμε όμως, άρα πάει συνολικά», πρόσθεσε η επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., μετά από σχετική παρατήρηση του αντιδημάρχου, Γιάννη Παραχεράκη.

«Ναι» από τη Δήμητρα Αναγνωστόπουλου
«Ψηφίζω «ναι» στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, διότι περιλαμβάνεται η αγορά οικοπέδου για σχολείο και η Αρτέμιδα πρέπει να αποκτήσει ένα νέο σχολικό συγκρότημα, με σύγχρονες προδιαγραφές» είπε η Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, η οποία διαφοροποιήθηκε από την παράταξή της.

«Παρών» από το Νίκο Κρόκο
«Ψηφίζω «παρών». Παρόλο που άργησε τρία χρόνια, μπαίνει, βγαίνει, συνέχεια στους προϋπολογισμούς… Ελπίζω να μην ξαναβγεί. Και στο διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας το λέω και σε σας. Ελπίζω να μην ξαναβγεί. Τρία χρόνια έχουν περάσει, ακριβώς. Εγώ την πήρα την απόφαση, όταν ήμουν αντιδήμαρχος. Αυτά να τα λέτε, να τα ξέρει και ο κόσμος. Τρία χρόνια... παρόλα αυτά θα τον ψήφιζα…» δήλωσε ο Νίκος Κρόκος, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της Άννας Ραφτοπούλου.

Δημήτρης Μάρκου: Μειοψήφησαν «αυτοί που δεν θέλουν να γίνει τίποτα, προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη»
Στις 18 Φεβρουαρίου 2020, μια μέρα νωρίτερα από τη δημοσίευση της απόφασης, του δημοτικού συμβουλίου για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, στη Διαύγεια, ο Δημήτρης Μάρκου δημοσιεύει, στη σελίδα του στο Facebook, το πώς ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για το συγκεκριμένο θέμα.




Υπό τον τίτλο «Λένε ότι θέλουν έργα, αλλά ψηφίζουν «όχι»», ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος μας προτρέπει να δούμε «τι ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρώτη μεγάλη τροποποίηση του προϋπολογισμού, η οποία περιείχε και την αγορά οικοπέδου για το 4ο Δημοτικό Αρτέμιδος» και αφού σχολιάζει ότι «η πλειοψηφία του αποφάσισε ώριμα, με γνώμονα το καλό του τόπου», προσθέτει ότι «εξαίρεση αποτελούν αυτοί που δεν θέλουν να γίνει τίποτα, προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη».



Το ψέμα στο προεκλογικό φυλλάδιο του Δημήτρη Μάρκου
Ενδιαφέρον έχουν τα σχόλια των δημοτών, κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση του Δημήτρη Μάρκου.

«Πολύ καλά νέα το ότι υπερψηφίστηκε η τροπολογία που αφορά και στην αγορά οικοπέδου για το 4ο δημοτικό σχολείο Αρτέμιδας και θα ενδιαφερόμουν να ακούσω τους λόγους των αρνητικών ή ουδέτερων ψήφων. Έχω όμως μια απορία, επιπλέον. Προεκλογικά, είχαμε ενημερωθεί, μέσω των ομιλιών των υποψηφίων, πως το οικόπεδο έχει ήδη αγοραστεί. Ανακλήθηκε για κάποιο λόγο η αγορά του;» ρωτάει το δήμαρχο ένας δημότης.
Αυτός απαντάει άμεσα. Δεν ασχολείται καθόλου με το πρώτο σκέλος του ερωτήματος και απαντάει δια της «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» μεθόδου. «Το 7ο δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος έχει αγοραστεί», απαντάει.
Όταν ο ίδιος δημότης επανέρχεται, θυμίζοντάς του ότι η αγορά του οικοπέδου για το 4ο δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος, ήταν μια αγορά η οποία, σύμφωνα με το προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμού του είχε γίνει και του παραθέτει και το φυλλάδιο, ο δήμαρχος απαντάει ότι τότε «είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους ιδιοκτήτες, εκκρεμούσε η εκταμίευση των χρημάτων, λόγω δικαιολογητικών και, τώρα που συγκεντρώθηκαν, έγινε τροποποίηση προϋπολογισμού για την πληρωμή».


Δεν σχολιάζει το επόμενο σχόλιο του ίδιου δημότη, ο οποίος, αφού τον ευχαριστεί για την άμεση απάντηση, προσθέτει ότι «ίσως το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας δεν χρησιμοποίησε τους σωστούς όρους στην προεκλογική εκστρατεία», διότι «αγορά είναι η ολοκληρωμένη συναλλαγή και όχι η διαδικασία προς αυτή».
Επιπλέον, ο ίδιος δημότης ρωτάει αν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για το πότε θα έχουμε το οικόπεδο, αφού, τώρα πια ψηφίστηκε η αναθεώρηση του προϋπολογισμού που το περιλαμβάνει.
Ο δήμαρχος δεν απαντάει σε αυτήν την ερώτηση, ούτε στην ερώτηση άλλου δημότη, ο οποίος τον ρωτάει αν θα φτιαχτεί το 7ο δημοτικό, αφού το οικόπεδο για αυτό το σχολείο έχει αγοραστεί.

Δημιουργεί «μεθοδευμένο σάλο» προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκειά του»
Λίγες ώρες αργότερα η Άννα Ραφτοπούλου, απαντάει στη συγκεκριμένη ανάρτηση του δημάρχου με το εξής κείμενο:
«Παραπληροφόρηση και λαϊκισμό επιλέγει και πάλι ο κ. Μάρκου για να καλύψει την αδυναμία εκτέλεσης έργου και οργάνωσης των υπηρεσιών του δήμου, κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και διαδίδοντας δήθεν ότι η παράταξη μας δεν ενέκρινε τη δαπάνη για την αγορά οικοπέδου του 4ου Δημοτικού Αρτέμιδος.
Παρέλειψε, όμως, να πει ότι η ψηφοφορία αφορούσε ένα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ, αυτό της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, που περιείχε, μεταξύ άλλων, τη μείωση κοινωνικών δαπανών, την αύξηση των τελών, την κατάργηση διαφόρων έργων (π.χ. οδοφωτισμού) και τα οποία όλα αυτά τα έβαλε σε ένα ενιαίο πακέτο για να μην μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός, ώστε με το σάλο που μεθοδευμένα θα δημιουργούσε, να καλύψει την ανεπάρκειά του.
Διότι, δυστυχώς, δεν μπορούμε να ψηφίζουμε επιλεκτικά κάποια κομμάτια του προϋπολογισμού… Άλλωστε, διευκρινίσαμε (και είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά) πως την αγορά του οικοπέδου μεμονωμένα φυσικά και υπερψηφίζουμε… αλλά, όχι όλη αυτήν την απαράδεκτη αναμόρφωση…
Αποτελεί πολιτική απρέπεια αυτοί που τέσσερα χρόνια τώρα, εγγράφουν και σβήνουν στον προϋπολογισμό του δήμου τα χρήματα για αυτήν την αγορά, απαντώντας στις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων, ότι το ποσό εγγράφεται και σβήνει για λογιστικούς καθαρά λόγους και δε δημιουργούν τάχα πρόβλημα αυτές οι προσθαφαιρέσεις, να μας κουνούν το δάκτυλο.
Αυτοί που μηδένισαν για άλλη μια φορά στον αρχικό προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους την εν λόγω αγορά, όπως ξαναείπαν, για καθαρά λογιστικούς λόγους, να κατηγορούν εμάς που δεν ψηφίσαμε άλλη μια λογιστική τους κωλοτούμπα. Γιατί λογιστική κωλοτούμπα μπορεί να θεωρήσει κάποιος αυτήν την αναμόρφωση, που χάρη σε εμάς ήρθε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από τις δεκάδες διορθώσεις που κάναμε στους δεκάδες κωδικούς που ήταν λάθος.
Άλλο ένα, λοιπόν, προεκλογικό τερτίπι του κ. Μάρκου αποκαλύφθηκε... Προεκλογική μεταφορά χρημάτων σε κωδικούς έργων, χωρίς την παραμικρή πρόθεση υλοποίησης τους, μόνο και μόνο για να μπορούν να συμπεριληφθούν στο προεκλογικό του πρόγραμμα...
«ΠΕΤΎΧΑΜΕ» έλεγαν το 2019 την αγορά οικοπέδου για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος.. Έτσι πετύχατε και την επανεκλογή σας κ. Μαρκου. Με ψέματα.
Σε αυτόν τον όλεθρο εμείς δε θα σας ακολουθήσουμε».

Τα «τρία χρόνια απραξίας» για το 4ο δημοτικό σχολείο και οι «κωδικοί – λάστιχο»
«Όταν έφερα, ως αντιδήμαρχος, την αγορά για το 7ο Δημοτικό, υπήρξαν τέσσερις δικοί σας σύμβουλοι, οι οποίοι ψήφισαν «όχι»!» αναφέρει σε σχόλιό του στο Facebook, ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Κρόκος και προσθέτει:
«Το πρώτο και μεγάλο βήμα για αγορά του οικοπέδου για το 4ο δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος έγινε την 1η Μαρτίου 2017, όταν έφερα το θέμα προς ψήφιση στο ΔΣ. Έκτοτε, πέρασαν τρία χρόνια απραξίας! Το μόνο που κάνατε ήταν η μετατροπή του κωδικού για το οικόπεδο, σε λάστιχο! Μία γέμιζε, μία άδειαζε! Αυτή είναι υπεύθυνη πολιτική; Αφήστε λοιπόν τις υποκρισίες και τις διχαστικές πρακτικές. Όσοι σας χειροκροτούν, δεν γνωρίζουν και δεν τους κακολογώ. Εσείς, όμως, το κάνετε αυτό εσκεμμένα και αυτό είναι το χειρότερο. Συνέλθετε!». 

Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια