Συμβουλευτικός σταθμός για την άνοια στο δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος



Με στόχο την πρόληψη της άνοιας και την υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από αυτήν, αλλά και των οικογενειών τους και των ανθρώπων που τους φροντίζουν, ένας συμβουλευτικός σταθμός για την  ασθένεια λειτουργεί στο δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.
Ανάμεσα στους στόχους του, η οργάνωση προγραμμάτων έτσι ώστε τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες παρόμοιες μονάδες του δήμου να γίνουν «φιλικές προς την άνοια», δηλαδή οι εργαζόμενοι σε αυτές να αισθάνονται ικανοί να διαχειριστούν και να εξυπηρετήσουν άτομα με άνοια, καθώς και μέλη των οικογενειών τους και τους φροντιστές τους, έτσι ώστε να μην αποκλείεται κανένας πολίτης με άνοια από την χρήση αυτών των μονάδων.
Άλλοι στόχοι, η ενημέρωση των ηλικιωμένων χρηστών αυτών των μονάδων σχετικά με την άνοια, η υποστήριξη και ενημέρωση των φροντιστών των ατόμων με άνοια, η νευροψυχολογική αξιολόγηση των ατόμων άνω των 60 ετών με τεστ μνήμης, η νοητική ενδυνάμωση με μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, με συνεκτίμηση των περιστατικών αυτών από νευρολόγο.
Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια, μπορεί να απευθύνεται καθημερινά στο συμβουλευτικό σταθμό, από τις 9:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι.
Η έδρα του συμβουλευτικού σταθμού για την άνοια θα βρίσκεται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στην περιοχή «Ασύρματος», στα Σπάτα, επί της οδού Νικολάου Γκινοσάτη, δίπλα στο υποθηκοφυλακείο.
Στο πλαίσιο λειτουργίας του συμβουλευτικού σταθμού για την  άνοια, πρόκειται να δημιουργηθούν ομάδες πρόληψης διαταραχών μνήμης στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα που θα δηλώσουν ενδιαφέρον από σήμερα έως τις 6 Μαρτίου και, λόγω περιορισμένων θέσεων, θα αξιολογηθούν με τεστ μνήμης.
Η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος θα είναι 18 μήνες.
Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Σπάτων – Αρτέμιδος, στο 210 66 30 242.

Φορείς υλοποίησης
Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος  στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, ανακοινώνει  την έναρξη λειτουργίας  Συμβουλευτικού Σταθμού για την  Άνοια σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.  Η νέα σημαντική αυτή υπηρεσία υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια